5. desember 2023
FestivalNyheter

Caravan kommer til We Låve Rock 2020

Last Updated on: 22nd august 2019, 10:47 pm

Canterbury-legendene Caravan ble torsdag kveld bekreftet som klare for neste års We Låve Rock på Grønsund  gård på Hurum. Bandet feirer sitt 50-årsjubileum (!) med sitt andre Norgesbesøk noensinne.

[dropcap]B[/dropcap]andet har holdt på siden den spede begynnelsen i England i 1968. Bandet ble startet av Pye Hastings, Richard Sinclair, David Sinclair og Richard  Coughlan.

Pye Hastings er eneste originalmedlem igjen i bandet, trommis Coughlan døde i 2013 etter lang tids sykdom like etter at bandet hadde kommet med nytt materiale for første gang på flere år.

Dagens utgave av bandet inkluderer også Jan Schelhaas  – keyboardist kjent blant annet for sin periode i Camel.

Caravan hadde sin storhetstid fra 1968 og langt inn på 1970-tallet som en av mange band fra Canterbury–området som blandet jazz, rock og psykedelisk rock i en helt egen sjanger.

Albumet “In The Land Of Grey And Pink” fra 1971 blir vel av de fleste betraktet som ett av høydepunktene ikke bare i bandets produksjon, men også innen Canterbury-sjangeren.

Caravan spilte for første gang i Norge under Haugaland prog- og rockfestival i Haugesund i 2014, og kommer nå på gjenvisitt.

 

Facebook Comments

Redaksjonen

Jobber til daglig som journalist. Mangeårig progelsker. Båtgal og tar gjerne egen båt til progkonserter og festivaler (hvis mulig!). Amatørtrommis. Har en bred musikksmak, men med rock og progrock som favorittmusikk. Liker mange forskjellige band, som Gentle Giant, Genesis, Saga, The Windmill, Magic Pie og White Willow – for å nevne noen få.