28. november 2023
Nyheter

Tangle Edge gir seg for godt

Narvik-bandet Tangle Edge oppløses for godt etter over 37 år. Det melder bandet selv på sin Facebookside. Bandets siste album kom i 2010 og bestod av opptak fra 80-tallet.

[dropcap]B[/dropcap]andet ble startet så langt tilbake som i 1978 av gitarist Ronald Nygård og bassist Hasse Horrigmoe. Fra 1980 til sommeren 1982 gikk de under navnet Sentralvaskeriet.

Etter navnebyttet til Tangle Edge utviklet de en spillestil som mikset elementer fra både acid rock, jazz, etnisk musikk, psykedelisk rock, spacerock og progressiv rock.

Platedebuten kom i 1989 med «In Search Of A New Dawn», som sørget for oppmerksohet i både England, Italia, Frankrike og USA, og som førte til turneer både i England, Italia, Russland, Sverige og Danmark.

I 1992 ga de ut Norges første trippel livealbum, med «Entangled Scorpio Entrance» – innspilt på Fossestua diskotek i Narvik.

Facebook gir de ingen spesiell grunn til at de nå gir seg for godt utover at de har holdt på mye lenger enn de kunne ha forestilt seg da de startet opp.

Samtidig opplyser de at Facebooksiden og deres YouTube-kanal fortsatt vil ble opprettholdt for å informere om bandets fortid og historie, men også som en kilde for eventuelle fremtidige nuytgivelser, snutter fra arkivet til bandmedlemmene og andre musikalske prosjekter som bandmedlemmene eventuelt vil fortsette med.

 

 

 

 

Facebook Comments

Redaksjonen

Jobber til daglig som journalist. Mangeårig progelsker. Båtgal og tar gjerne egen båt til progkonserter og festivaler (hvis mulig!). Amatørtrommis. Har en bred musikksmak, men med rock og progrock som favorittmusikk. Liker mange forskjellige band, som Gentle Giant, Genesis, Saga, The Windmill, Magic Pie og White Willow – for å nevne noen få.