28. november 2023
IntervjuKonsertNyheter

Infringement signerer for Crime Records

Last Updated on: 16th oktober 2019, 01:20 pm

Infringement er nå klar med oppfølgeren til debuten fra 2017. Konserten på Belleville sammen med svenske A.C.T. blir dermed samtidig slippfest for albumet «Alienism». Dette albumet blir utgitt på Crime Records, som debuterer som proglabel med denne utgivelsen.

[dropcap]D[/dropcap]et nye albumet kommer ut digitalt 1. november og fysisk på CD og vinyl 16. november.  Og da er det ganske så passende å feire det med en heidundrandes slippfest sammen med svenskene!

Utgivelsen markerer ikke bare en stor begivenhet i bandets karriere, men også en milepæl for plateselskapet Crime Records i Skien.

Selskapet har fram til nå vært mest kjent for å stå bak en rekke utgivelser i den adskillig mer tyngre delen av rocken, men utvider nå katalogen med å satse på progressiv rock. Og Infringement blir altså første progband ut på Crime.

Plateselskapet ymtet frampå om dette på sin Facebookside mandag.

– -Nå har vi inngått et samarbeid med Crime Records og vi er veldig fornøyd med hva de har tilbudt og hjulpet oss med hittil. Nå er det første vi ser fram til konserten med A.C.T på Belleville 16. november (det er fremdeles billetter tilgjengelig) også får vi ser hvor det tar oss videre. Vi ønsker hvertfall å spille så mye som mulig på nyåret. Gjerne splitgigs med band i samme sjangre. Vi hadde jo en mini-turnè med D’accord i 2018 som vi lærte veldig mye av. Noe lignende kunne vært moro å gjenta, sier gitarist Stig A. Clason til Prognytt.

Den nye skiva er i god tradisjonell progånd en temaskive.

-Ja, det stemmer. Denne gangen er vi på en psykiatrisk avdeling hvor vi blir kjent med ulike pasienter og overlegen, Finn Gentmire. I tillegg til lyrikken i låtene er det også en tilleggstekst fra overlegens egne notater om pasienten. Hver pasient har sin diagnose, forteller Clason.

Bandet fikk en veldig god mottakelse da debutalbumet «Transition» kom ut.

-Vi har jo pratet mye om at vi er veldig fornøyd med hvordan det første albumet ble mottatt og at det er viktig at vi i hvert fall leverer på det nivået, gjerne bedre, men det har ikke preget prosessen. Vi har lenge vært fornøyd med det nye materialet og kost oss med å videreutvikle det, sier han.

Clason forteller at arbeidet med oppfølgeralbumet har vært noe annerledes enn måten de gikk fram på når det nye albumet skulle lages. Tidsklemma har slått ut for fullt med andre prosjekter og nye jobber for de fleste bandmedlemmene. Det er derfor nå over to og et halvt år siden debuten kom ut og ble lansert med en opptreden på We Låve Rock-festivalen som slippfest.

-Vi har i perioder jobbet veldig intenst og godt med nytt materiale, men ting tar tid. Vi hadde en del gode ideer og låter ganske tidlig i prosessen, så i motsetning til hvordan vi jobbet med «Transition» har vi på «Alienism» i mye større grad fått kvernet ned låtene og bygd de opp igjen. Det er tross alt sånn vi liker å jobbe, forteller Clason.

På det nye albumet framstår bandet noe annerledes enn på første album. Ikke minst når det gjelder lengden på låtene, for i motsetning til de relativt korte kuttene på debuten, som hadde hele ni låter å by på, så er det «bare» fire låter på oppfølgeren, hvorav to av dem i skikkelig «proglengde»!.

-Jeg vet ikke helt om vi mener det er en stilendring, kanskje mer en utvikling. Vi har lagt vekt på at vokalen skal ha noe tøffere uttrykk og at kanskje alle våre ulike preferanser skal komme tydeligere fram i hver låt. Vi er alle flinke til å komme med innspill underveis og da blir det gjerne sånn at vi må gi og ta. På «Alienism» får man nok et mer helhetlig inntrykk av hvor vi vil som band enn man fikk på «Transition». Det er jo også sånn at vi er forholdsvis nye i denne bransjen og lærer noe nytt hver dag. Albumet er for det meste tatt opp selv og produsert selv av Infringement. Den låta som kanskje skiller seg litt ut er ‘’Therapy’’. Der jobbet vi veldig mye med klanger, ekko, delay og ulike lydbilder for å eksperimenter litt, forteller Stig A. Clason.

Det nye albumet er mikset og mastret av selveste Karl Groom fra Threshold, samme mann som også var involvert i The Windmills siste album.

Trommis Kristoffer Utby og Stig A. Clason var tidligere i høst på besøk hos Groom i England og fikk høre den ferdige masteren, noe Clason beskriver som «veldig artig». Det tror vi på!

Som nevnt i begynnelsen kommer albumet først digitalt 1. november og streames både på iTunes, Spotify og Tidal. Drøye to uker senere kommer CD og LP-utgaven. Sistenevnte i et begrenset opplag på 200 eksemplarer i rosa vinyl (som matcher coveret).

Begge deler er i salg på konserten på Belleville 16. november sammen med A.C.T. Billetter kjøpes her!

 

 

Facebook Comments

Redaksjonen

Jobber til daglig som journalist. Mangeårig progelsker. Båtgal og tar gjerne egen båt til progkonserter og festivaler (hvis mulig!). Amatørtrommis. Har en bred musikksmak, men med rock og progrock som favorittmusikk. Liker mange forskjellige band, som Gentle Giant, Genesis, Saga, The Windmill, Magic Pie og White Willow – for å nevne noen få.