28. november 2023
Nyheter

Gir seg i Magic Pie etter 17 år

Last Updated on: 18th oktober 2019, 03:02 pm

Etter å ha vært med i Magic Pie siden starten, gir Eirik Hanssen og Jan T. Johannessen seg i bandet. Hanssen oppgir som årsak at han nå har flyttet til Stavanger og at det da blir vanskelig å få logistikken til å gå opp med et band med Moss som base. Trommeslager Johannessen gir seg av helsemessige årsaker.

[dropcap]H[/dropcap]anssen har vært en viktig del av bandets lydbilde med sin akustiske gitar og vokal, og innrømmer at det er vemodig å gi seg i bandet. En sorti som bandet riktignok har vært klar over i lengre tid.

-Jeg tenker at det er en tid for alt – har jo vært med fra den tidlige starten i 2002. Fllyttingen ble kommunisert til bandet for cirka halvannet år siden, så dette er jo ikke noe som kommer brått på for noen av oss, sier Eirik Hanssen til Prognytt.

Han sier at konserten i Skien 21. september nok ble den siste med bandet, men utelukker ikke flere, selv om det ikke er planlagt noe mer.

-Utfordringen er primært at jeg ikke får til kontinuitet med tanke på øvinger i Moss lenger, og det er noe som må til for å holde nivået på det som Magic Pie gjør,forklarer Hanssen.

Han har allerede søkt etter folk å spille med i Stavanger-området, så det er ikke på tale å gi opp musikken helt.

-Jeg har ingenting konkret på gang i Stavanger, men kommer nok til å finne noen nye relasjoner å spille litt sammen med etterhvert. Det er jo spennende ting som skjer her borte – blant annet med etableringen av Jæren & Dalane Progrockklubb, sier han. Akkurat denne etableringen skrev Prognytt om for en tid siden, nettopp etter tips fra Hanssen.

Etter 20 år med progeventyret Magic Pie er det ikke lett å plukke fram noe absolutt høydepunkt.

-Det er ikke lett å plukke ut noe spesifikt, men vi har jo hatt utrolig mange fine turer utenlands – da med Cruise to the Edge i februar som den siste. CTTE var et utrolig bra konsept, og på de fem dagene vi var ombord tror jeg at jeg så 20-25 konserter – det var artig å se både kjente og ukjente band i den settingen som cruiset faktisk var, for ikke å snakke om når vi traff Mike Portnoy på et artisttreff og han sa «Magic Pie, you guys are GREAT – I’ve been into your band for years..» Really? «Yes, for years!», humrer Hanssen.

-En annen artig hendelse  var når Ryo fra Spock’s Beard banket på backstage ti minutter før vi skulle spille på ROSfest i 2016. Han kom inn og sa at han var «big time fan», og at vi inspirerte han – samt viste frem på telefonen sin at han hadde samtlige av våre album inne.. Litt rart – for VI er jo bigtime fans av Spock’s Beard., avslutter Eirik Hanssen.

På Magic Pies Facebookside blir det også opplyst fredag at trommis Jan T. Johannessen også gir seg. Årsaken til dette er helseproblemer. Bandet takker begge for innsatsen som er gjort opp gjennom årene, og sier at bandet ikke ville vært det samme eller kommet så langt uten dem. Samtidig understreker de at Magic Pie kommer tilbake.

Prognytt takker Eirik Hanssen og Jan T. Johannessen for deres bidrag til norsk prog og i Magic Pie, og håper at det blir mulig å høre og se dem på scenen igjen i en annen sammenheng. 

Facebook Comments

Redaksjonen

Jobber til daglig som journalist. Mangeårig progelsker. Båtgal og tar gjerne egen båt til progkonserter og festivaler (hvis mulig!). Amatørtrommis. Har en bred musikksmak, men med rock og progrock som favorittmusikk. Liker mange forskjellige band, som Gentle Giant, Genesis, Saga, The Windmill, Magic Pie og White Willow – for å nevne noen få.