Hurum Progrock Society feiret sine ti første år

Last Updated on: 21st oktober 2019, 02:52 pm

I helgen trommet Hurum Progrock Society (HPS) sammen til fest for å feire sine ti første år. To celebre gjester stod for underholdningen og det ble nydt god mat og drikke gjennom lørdagskvelden.

[dropcap]P[/dropcap]rogeneral Morten L. Clason og hans kumpaner hadde sørget for både velsmakende mat og velsmakende underholdning den regnvåte lørdagen i helgen som var.

Det er altså hele ti års siden han samlet noen gode venner hjemme i stua for å høre på prog og titte på DVDer. På det første møtet sto blant annet Shadowland på menyen, og på det andre var det Magenta.

Passende da at kveldens artister nettopp var Clive Nolan (Shadowland, Arena, Pendragon (m.fl.) og Christina Booth fra Magenta. Sammen underholdt de i to sett, før og etter maten, og framførte sanger både fra sine respektive band og fra Nolans glimrende rockemusikaler. Og Morten L. Clason måtte opp på scenen et par ganger for å bidra med sin tverrfløyte.

Clive Nolan var i godt slag denne kvelden, og underholdte også med noen hysterisk morsomme anekdoter fra sitt turneliv. Han ga også en uforbeholden ros til HPS og de norske «vikingene», og virket oppriktig glad og imponert over det skandinaviske eventyret og de opplevelsene det hadde gitt ham.

Det er i det hele tatt ganske så imponerende å se hva HPS har klart på disse årene. Fra en beskjeden start i stua til en årlig festival som er blitt så internasjonalt anerkjent at store navn innen progressiv rock ikke nøler med å ta turen til en låve i Hurum!

I tillegg kommer We Låve Rock Concerts, som arrangerer jevnlige konserter med prog på Belleville, og ikke minst stiftelsen av Caamora Norway – som stod bak oppføringen av Clive Nolans rockemusikal «Alchemy» for to år siden, og som nå planlegger oppføring av fortsettelsen – «King’s Ransom».

Det er i det hele tatt imponerende hva en gjeng på rundt 50 entusiaster kan får til! Ikke så rart da, at Clason tidligere i år fikk både Hurum kommunes kulturpris og Prognytts hederspris.

Vi gratulerer og ønsker HPS lykke til også de neste ti årene!

Forøvrig fikk de frammøtte en liten tjuvlutt på tampen fra Infringements nyeste plate, som kommer 1. novemner digitalt og 16. november fysisk. Meget lovende fra et band du kan se og høre live 16. november.

Er du en progentusiast så er det ingenting i veien for å bli medlem i Hurum Progrock Society! Vi bare nevner det…

 

 

Facebook Comments

Redaksjonen

Jobber til daglig som journalist. Mangeårig progelsker. Båtgal og tar gjerne egen båt til progkonserter og festivaler (hvis mulig!). Amatørtrommis. Har en bred musikksmak, men med rock og progrock som favorittmusikk. Liker mange forskjellige band, som Gentle Giant, Genesis, Saga, The Windmill, Magic Pie og White Willow – for å nevne noen få.