5. desember 2023
AnmeldelserKonsertLiveNyheter

Dobbelt opp med prog på Kampen

Last Updated on: 12th oktober 2023, 11:04 pm

Det skjer ting på progfronten i hovedstaden når du minst venter det. Mandag kveld på lille Kampen Bistro – som var mer enn stor nok faktisk – spilte to lokale band, 35 Tapes og Mythopoeic Mind, opp til dans.

[dropcap]M[/dropcap]ythopoeic Mind er i bunn og grunn et soloprosjekt for Panzerpappa-saksofonist Steinar Børve. Resten av line- up’en er temmelig “flytende”, men mandag kveld var Børve godt backet opp av tre medlemmer av moderbandet samt et par karer fra Actionfredag.

Mythopoeic Mind. Foto: Terje Craig. Brukt med tillatelse.

Musikken til Mythopoeic Mind (dette blir siste gang i denne anmeldelsen jeg taster deres fulle navn) er ganske så ulik Panzerpappas, til tross for det sterke innslaget av medlemmer fra det bandet. For det første får vi vokal (mer om det siden) der Panzer er helt instrumentale. Dessuten er musikken mye mer symfonisk, og vi får lite eller ingenting av disse lekne RIO-aktige krumspringene vi er vant til fra Panzerpappas hold.

Mythopoeic Mind. Foto: Per Christian Fossen. Brukt med tillatelse.

Vi fikk plata! «Mythopoetry» ble utgitt i februar og da var det releasekonsert på Månefisken. Dette var så vidt jeg oppfattet kun andre gang materialet ble fremført, denne gang med noen justeringer i line-up’en, og med det i mente må det sies at framførelsene satt bra. Dyktige musikere er de alle som en. Det eneste som trakk ned under en ellers flott konsert var vokalen, som Børve tok seg av selv. Kanskje burde han vurdere å hente inn en mer rutinert vokalist for eventuelle framtidige konserter?

35 Tapes er et nytt band fra Oslo bestående av godt voksne menn med beina solid plantet i den tradisjonelle britiske progen. Plata «Lost & Found» kom ut tidligere i år, og består av fire lange spor, det lengste, «Mushroom» tikker inn på nærmere 20 minutter. Bandet består av en keyboardist, bassist, gitarist og en perkusjonist i tillegg til trommisen. Bassisten og gitaristen deler på vokalen, og en morsom vri er at gitarist Morten Lund benytter steelgitar mye av tida. Bassist Jarle Wangen svitsjer også til elgitar ved behov.

Igjen var det vel skiva vi fikk. Jeg vet ikke hvor mye bandets medlemmer har spilt live opp gjennom årene med ulike prosjekter, men de var meget dyktige musikere. Så vidt jeg vet var dette 35 Tapes første konsert som band, men skyt meg ikke om jeg tar feil. (Red.anm: Du tar feil: 35 Tapes spilte live på sin egen slippfest for albumet “Lost & Found”, også den på Kampen Bistro. Bandet spilte også på en showcase for Apollon Records på Uhørt tidligere i år. Såvidt Prognytt vet…)

Som før nevnt er gutta åpenbart influert av de gamle mestre, og særlig Camel og Genesis var tydelige inspirasjonskilder. En gitarsolo nær slutten av «Mushroom» hadde så mye Hackett i seg at jeg nesten lurte på om Steve befant seg i rommet.

35 Tapes. Foto: Per Christian Fossen. Brukt med tillatelse.

Det var et fåtallig publikum som fikk overvære to fine progrockband på Bistroen denne mandagskvelden. Hvis det var 20-25 betalende i salen så var vel det maksimum. Synd for bandene, men mandag er selvfølgelig ikke den gunstigste dagen i uka å arrangere konserter på, så da blir det som det blir. Vi som møtte opp fikk oss i hvert fall en trivelig kveld, og Mythopoeic Mind (se, der gjorde jeg det igjen!) og 35 Tapes ser vi gjerne igjen.

Kampen Bistro er faktisk et fint sted å holde slike småkonserter på. Litt utenfor allfarvei, og det er vel hovedgrunnen til at relativt få benytter stedet. Men venter man et publikum på 100-150 er dette en vel så egnet scene som Gamla, Revolver og enkelte andre nede i sentrum. Bare nevner det.

Facebook Comments