3. desember 2023
AnmeldelserKonsertLive

Fortreffelig på Belleville av A.C.T. og Infringement

Last Updated on: 12th oktober 2023, 11:03 pm

Lørdag 16. november var det svensk/norsk heleaften på Cosmopolites lille scene Belleville, der Malmös stolthet A.C.T var headliner, mens norske Infringement også hadde releasekonsert for sitt nye album «Alienism».

Infringement i aksjon. ©2017 Foto: Alexander Vestrum.

[dropcap]”A[/dropcap]lienism» var ikke tilgjengelig i merch’en på FORMATET, hvilket er litt kinkig på en releasekonsert, men den kunne bestilles uten vesentlig tillegg i frakt, noe som også ble gjort av oss vinyltøser. Bandet innfant seg på scenen til annonsert tid, og åpnet forestillingen med fire-fem låter fra den to-og-et-halvt år gamle førsteskiva. Etter en stund forlot bandet scenen, og kom tilbake iført hvite skjorter (som de i Exit), bortsett fra vokalisten som var iført hvit frakk.

Hvit frakk ble etterhvert byttet ut med tvangstrøye. Konseptet for denne skiva var tydeligvis noe som hadde med mental helse å gjøre. Hver ny låt ble supplert av en «slide» med personalia til pasienten den handlet om. Effektivt, men jeg ønsker likevel å opplyse Infringement om at det engelske ordet for diagnose er «diagnosis».

Nuvel. Infringements nye materiale er sterkt, og går langt utenpå det fra ener’n (som forsåvidt var bra den og). Vokalisten har vokst 400 prosent, og låtene er av typen man faktisk husker. Infringement er et band å se opp for, og hvorfor ikke Loreley til neste år?

A.C.T. under We Låve Rock i mai 2017. Foto: Per-Helge Berg/Prognytt.

A.C.T har jeg sett flere ganger før, og de er store entertainere. Jeg innbiller meg at det har vært visse rokkeringer i line-up’en siden sist jeg så dem, men hvem vet? Vokalist Herman Saming var sitt samme gamle jeg i hvert fall. Dette er en frontmann som regjerer sin scene, og dessuten kaster seg ut blant publikum fra tid til annen.

Repertoaret var hentet fra alle deres fullengdere (så vidt jeg husker), og dessuten var litt fra deres nye EP med. Bandet var som vanlig fortreffelig. Selv om de øvrige musikerene kanskje manglet litt på karismaen – de tok det igjen på ferdighetene – gjorde Samings personlighet mer enn opp for det.

Neste gang A.C.T er i byen bør alle proggere kjenne sin besøkelsestid. Og Infringement bør også følges av alle med et hjerte for progressiv rock!

(Red.anm.: Bildene i dette innlegget er hentet fra andre konserter med bandene, da vi ikke har bilder fra konserten 16.11 selv.)

Facebook Comments