9. desember 2023
Nyheter

Klart for Ruphus’ tredje remastering

På selveste 6. desember (redaktørens bursdag!) gir Karisma ut den remastrede utgaven av Ruphus’ tredje skive, “Let Your Light Shine”, som kom ut for første gang i 1976. Fra før av har Kasiama gitt ut remastrede utgaver av debuten “New Born Day” og “Ranshart”.

[dropcap]O[/dropcap]gså denne gangen er det Jacob Holm-Lupo som står for remasteringen – han er vel i ferd med å seile opp som Norges svar på Steven Wilson når det gjelder remastering – og kommer i både svart og gjennomsiktig lime vinyl (i kun 500 eksemplarer)  i tillegg til CD.

Denne tredje skiva til Ruphus markerer et skille i bandets musikalske uttrykk, da de nå beveget seg inn i jazzrockens verden. Albumet ble produsert av selveste Terje Rypdal.

Keyboardisten Haakon Graf – som kom inn i bandet fra forrige skive – skrev denne gangen mesteparten av låtene og Gudny Aspaas var tilbake som vokalist (etter at både hun og Rune Sundby forlot bandet før Ranshart-innspillingen).

Albumet kan forhåndsbestilles fra Karisma Records, som også skal remastre og gi ut resten av albumkatalogen til bandet.

Facebook Comments

Redaksjonen

Jobber til daglig som journalist. Mangeårig progelsker. Båtgal og tar gjerne egen båt til progkonserter og festivaler (hvis mulig!). Amatørtrommis. Har en bred musikksmak, men med rock og progrock som favorittmusikk. Liker mange forskjellige band, som Gentle Giant, Genesis, Saga, The Windmill, Magic Pie og White Willow – for å nevne noen få.