5. desember 2023
Nyheter

“Norsk” Emerson-tribute klar på CD

Last Updated on: 15th desember 2019, 10:13 pm

Keith Emersons orkesterverk “Beyond The Stars” er nå endelig klar også på CD etter å tidligere kun ha vært utgitt på vinyl.

[dropcap]I[/dropcap]Innspillingen, som vi tidligere har omtalt i Prognytt, er gjort i selveste Abbey Road Studios i London (etter Emersons eget ønske) med den norske dirigenten Terje Mikkelsen i spissen og med det velrennomerte St. Martin in the Fields samt tyske Munich Rundfunk Orchestra.

Selve verket er egentlig en samling av små stykker skrevet av legenden fra blant annet Emerson, Lake & Palmer, og deretter arrangert i orkesterform.

CD-versjonen inneholder i tillegg en nyinnspilling av “The Fugue” – hoveddelen av “The Endless Enigma Suite” – framført av Rachel Flowers og Marc Bonilla.

Foruten Terje Mikkelsen er det Geir Hasnes og Øystein Hasnes som står for utgivelsen på Simax-labelen til Grappa.

Melodiene som er med på albumet burde hever et øyenbryn hos de fleste proggere, for her er det snakk om materiale også fra ELP-tiden.

CD-en (og vinylutgaven) kan bestilles her.

Facebook Comments

Redaksjonen

Jobber til daglig som journalist. Mangeårig progelsker. Båtgal og tar gjerne egen båt til progkonserter og festivaler (hvis mulig!). Amatørtrommis. Har en bred musikksmak, men med rock og progrock som favorittmusikk. Liker mange forskjellige band, som Gentle Giant, Genesis, Saga, The Windmill, Magic Pie og White Willow – for å nevne noen få.