17. april 2024
FestivalKonsertNyheter

Close To the Rain legger ned

Last Updated on: 19th desember 2019, 12:38 am

Bergens egen progfestival – Close To The Rain – legger inn årene. Det blir ingen festival neste år, opplyser Robin Mortensen til Bergensavisen. De to første årene ble festivalen arrangert på Garage, mens i år ble den lagt til USF Verftet, men uten at det kom flere publikummere av den grunn.

[dropcap]I[/dropcap] en Facebook-melding onsdag kveld skriver festivalsjef Mortensen at “festivalen nå gått i dvale og det blir ingen festival i 2020. Vi takker publikum og artistene som opptrådde de tre årene festivalen varte og tror alle kan enes om at det var gøy så lenge det varte.”

Han utdyper beslutningen nærmere i en artikkel i Bergensavisen (bak betalingsmur):

Soft Machine toppet festivalen i år.

– De to årene på Garage gikk greit, vi hadde et marginalt underskudd. l fjor satset vi tøffere på USF Verftet. Og de var veldig greie med oss på Verftet, så det var ikke prisen der som var utslagsgivende. Men vi trakk ikke flere folk på Verftet enn på Garage, og da blir det litt tynt. Det koker vel ned til at interessen lokalt ikke har vært stor nok. En festival som dette er avhengig av støtte. Vi har søkt Kulturrådet hvert år, men aldri fått. Jeg er enig i at man skal ha arrangert noen ganger for å vise at det funker, men når vi har søkt i fire år uten å få noe, er det ikke vits lenger, sier Mortensen.

Festivalen har fått støtte fra kommunen tidligere, men dette er ikke nok til at de tør satse på en fjerde festival i 2020.

– Det er kjekt med idealisme, men ikke når vi taper penger, sier han.

Mortensen sier at en støtte fra Kulturrådet på 100.000 kroner ville vært nok til å kunne lage festival også i 2020. Dette er et småbeløp i forhold til hva andre festivaler får i støtte, men tildelingen fra Kulturrådet, som ble kjent i forrige uke, stoppet også støtten til langt mer større og kjente festivaler som Øyafestivalen i Oslo og Bergensfest i Bergen. De får null støtte i 2020, mot henholdsvis 1,2 millioner og 550.000 kroner i år. Slike festivaler, med et langt mer kommersielt program enn en liten progfestival, har imidlertid flere ben å stå på.

2019-utgaven ble den foreløpig siste.

I år sto blant annet legendariske Soft Machine på scenen under Close To The Rain, og Mortensen trekker fram flere andre høydepunkter når han skal oppsummere de tre festivalene.

– Lucy In Blue, en gjeng med islendere i begynnelsen av 20-årene, husker jeg godt fra årets festival. Ellers vil jeg trekke frem Arabs In Aspic sin konsert på Garage i 2018 og Wobbler sin i 2017 som høydepunkt i en rekke av svært vellykkede konserter foran et begeistret, men altså et litt for lite publikum, sier han.

Mortensen avslutter intervjuet i Bergensavisen med å love at det ikke er slutt med progkonserter i Vestlandets hovedstad.

– Vi kommer garantert til å kjøre konserter i progsegmentet, men ikke en hel festival. Vi skal blant annet ha tre band på Underlig 14. februar neste år, forteller han.

 

Facebook Comments

Redaksjonen

Jobber til daglig som journalist. Mangeårig progelsker. Båtgal og tar gjerne egen båt til progkonserter og festivaler (hvis mulig!). Amatørtrommis. Har en bred musikksmak, men med rock og progrock som favorittmusikk. Liker mange forskjellige band, som Gentle Giant, Genesis, Saga, The Windmill, Magic Pie og White Willow – for å nevne noen få.