17. april 2024
Nyheter

Årets hederspris 2019

Last Updated on: 31st desember 2019, 11:20 am

I år har Prognytt valgt å vri om på utdelingen av årets hederspris. Istedenfor å liste opp flere nominerte har vi valgt å dele ut prisen direkte til den som vi mener fortjener prisen, og ikke gå via en avstemming. Dette blant annet for å unngå “aksjoner” der venner og kjente av de nominerte sender inn stemmer i fleng. Vi har sett tendenser til slike aksjoner ved tidligere avstemninger, også på årets album, men disse har ikke vært avgjørende for det endelige resultatet, så vi har sett gjennom fingrene med det.

[dropcap]L[/dropcap]a det samtidig være klart at alle som er foreslått tidligere, uansett i hvilken kategori, absolutt har fortjent både heder og ære! Men denne gangen velger vi å dele ut årets hederspris direkte til en kandidat som Prognytt mener fortjener prisen til fulle.

Hedersprisen deles ut hvert år, men det er heller ingen automatikk i at det nødvendigvis er innsatsen det siste året som skal vektlegges mest, men gjerne innsats over lengre tid. Flere av våre lesere har også i år kommet med forslag til kandidater til hedersprisen selv om vi ikke har bedt om det, og den som vi har valgt ut, er allerede foreslått av flere uansett.

Arrangørkomiteen på scenen i 2018. Foto: Dag Rossing. Brukt med tilatelse.

Årets mottaker av hedersprisen får prisen for sin vedvarende innsats for norsk prog, selv om 2019 ble et noe merkelig og annerledes år med mye mindre aktivitet enn tidligere.

Vi skal ikke legge oss opp i hvorfor og hvordan og hva som skjedde tidligere i år, men konstatere at Haugaland prog- og rock-festival i år ble arrangert uten samarbeide med Haugaland progklubb, som valgte å trekke seg fra samarbeidet med Høvleriet.

Høvleriet på sin side fikk på plass et nytt styre for selve festivalen, og arrangerte den som planlagt i november, til glede for musikkinteresserte i Haugesund og omegn.

Men likevel litt rart for en utenforstående at Haugaland progklubb ikke lenger er involvert i Rogalands (såvidt vi vet) eneste progfestival.

Knut R. Apeland og hans kumpaner i Haugaland progklubb tildeles Prognytts Hederspris 2019 for sin vedvarende innsats for progressiv rock og for å ha stått bak fem meget vellykkede festivaler fram til og med 2018. Vi håper å høre mer fra klubben i framtiden!

Vi ser samtidig i spenning fram til hvilke band som står på plakaten for festivalen i 2020.

Facebook Comments

Redaksjonen

Jobber til daglig som journalist. Mangeårig progelsker. Båtgal og tar gjerne egen båt til progkonserter og festivaler (hvis mulig!). Amatørtrommis. Har en bred musikksmak, men med rock og progrock som favorittmusikk. Liker mange forskjellige band, som Gentle Giant, Genesis, Saga, The Windmill, Magic Pie og White Willow – for å nevne noen få.