28. november 2023
Nyheter

2019 – et overraskende godt år for Prognytt

Last Updated on: 8th januar 2020, 07:08 pm

Det er tid for årsoppsummeringer – også for Prognytts del. Til tross for at sykdom og andre omstendigheter har ført til at nyhetsbloggen i perioder har vært svært dårlig oppdatert, så legger prognytt.no likevel bak seg det beste året siden oppstarten, med en økning i antall lesere/unike brukere på hele 36 prosent sammenlignet med året før.

Undertegnede på Night Of The Prog 2019. Foto: Dag Rossing

[dropcap]U[/dropcap]ndertegnede driver jo disse sidene stort sett alene, med noen bidrag dann og vann fra andre proginteresserte, så når jeg da får noen helsemessige utfordringer pluss litt til, så lider bloggen fort av dette. I tillegg blir jeg liggende etter ettersom det er så mye mer jeg gjerne skulle ha fått gjort, men tiden strekker ikke til.

I utgangspunktet vil jeg som et minimum prøve å ha et innlegg hver eneste ukedag, mens jeg er innstilt på at la helga skure. Tilfanget av saker, plater til anmeldelser, nyheter om utgivelser osv., er stort nok til at det skulle kunne la seg gjøre, men som et stort sett enmannsprosjekt så blir det vanskelig å få det til.

Siden starten har det vært skrevet 454 innlegg/artikler/anmeldelser på prognytt.no, og 424 av disse har vært skrevet av undertegnede. Jeg må her ile til med å si tusen takk til de andre som har bidratt, ikke minst Dag Rossing, som har skrevet flere konsertanmeldelser!

Sett i lys av den noe uregelmessige oppdateringen har altså likevel bruken av Prognytt økt kraftig i 2019. Fra 27.128 lesere i 2018 til 36.904 i 2019. Fjoråret ble også det første året med et gjennomsnitt på over 100 unike brukere/lesere hver eneste dag. Det er kanskje ikke veldig store tall, men likevel er jeg veldig fornøyd. Dette er tross alt et lite nisjenettsted for en musikkstil som ikke lenger er helt mainstream, for å si det slik…

Jeg skal ikke trette leserne med masse uinteressant statistikk, men i alle fall slå fast at det gir inspirasjon til å fortsette når utviklingen går den rette veien!

Det mest leste innlegget i 2019 var forøvrig Gir seg i Magic Pie etter 17 år, fulgt av Nå kommer det endelig et norsk progcruise og ProgJokern på Klokkarstua. Også referatet fra Progcruiset kom høyt opp på lista. Våre forskjellige plateanmeldelser blir også lest mye, og vår konsertguide er også svært populær.

Det lønner seg også å ha en egen side på Facebook – det er derfra Prognytt får mest besøk fra, i tillegg til søkemotoren Google og klikk fra våre poster på Twitter. Også fra Startsiden får vi endel besøk.

Uansett, tusen takk for all støtte, ris og ros i 2019, og vi håper at Prognytt kan være et verdifullt bidrag også i 2020! Ikke minst: ha et flott konsertår – høydepunktene står i kø!

Og skulle du være skrivefør og ha lyst til å bidra litt med frivillige skriverier, det være seg band- og artistintervjuer, plate- og konsertanmeldelser, konsertfotos eller andre ting, så ikke nøl med å ta kontakt!

Facebook Comments

Redaksjonen

Jobber til daglig som journalist. Mangeårig progelsker. Båtgal og tar gjerne egen båt til progkonserter og festivaler (hvis mulig!). Amatørtrommis. Har en bred musikksmak, men med rock og progrock som favorittmusikk. Liker mange forskjellige band, som Gentle Giant, Genesis, Saga, The Windmill, Magic Pie og White Willow – for å nevne noen få.