5. desember 2023
KonsertNyheter

Årets konsertopplevelse 2019

Last Updated on: 9th januar 2020, 09:55 am

I morgen avslutter vi oppsummeringen av progåret 2019 med å kåre årets norske album, men i dag tar vi et lite sideskjær og går gjennom både våre egne og våre leseres beste konsertopplevelser i fjor. Vi kårer ikke årets beste konsert offisielt, men går gjennom noen av de som befant seg i toppsjiktet.

[dropcap]F[/dropcap]or Prognytts utsendte ble 2019 det første året jeg besøkte den smått legendariske progfestivalen Night Of The Prog på Loreley i St. Goarshausen i Tyskland. Det var jaggu på tide, og ble da også en stor opplevelse.

Spesielt to av bandene jeg fikk med meg har satt spor. Franske Lazuli var en fantastisk opplevelse live og var absolutt et av festivalens to høydepunkter. Det andre høydepunktet var Nick Mason’s Saucerful Of Secrets. Å oppleve Pink Floyds trommis spille låter fra den første mer psykedeliske perioden til supergruppa, sammen med et knippe gode venner, var en av mine absolutt største konsertopplevelser. Og litt smått absurd å oppleve Spandau Ballets gitarist Gary Kemp i en slik sammenheng!

Lazuli på Loreley

Tilbake i gamlelandet var det også veldig spesielt å oppleve et av mine favorittband for første gang live, nemlig Threshold på We Låve Rock. Og da jeg under båtferien min rakk å komme meg til Göteborg tidsnok til å få med meg en annen tradisjonell progfestival, Slottsskogen Goes Progressive, der Panzerpappa gjorde en glimrende konsert, så er vel mine øverste favoritter fra fjorårets konsertsesong nevnt.

Thresholds Glyn Morgan på We Låve Rock

Hakk i hæl følger begge Meer-konsertene jeg fikk med meg, den første i en mer akustisk utgave enn den de senere gjennomførte på låven, og de energiske og karismatiske franskmennene (og kvinnen!) i Franck Carducci Band på Belleville. Nevnes må også de sprudlende veteranene i Saluki og eminente Wobbler. Å oppleve The Windmill i aksjon på Loreley var også stort.

Når det gjelder lesernes favoritter fra fjoråret, så er det er ganske så variert utvalg. Allerede nevnte The Windmill på Loreley og Wobbler på låverocken er også dratt fram av flere lesere, samt Ring of Gyges på Krøsset i Oslo, Aristocrats på Cosmopolite og Anekdoten i Haugesund. Nevnt av flere er også Franck Carducci på Belleville og Haken på John Dee sammen med Bent Knee og Vola.

Franck Carducci Band i aksjon på Belleville

Ayreon i Tilburg i Nederland, samt Elton John (!) i Bergen og Toto i Oslo er også nevnt, samt Saluki på Baracoa i Asker og Mastodon i Oslo Spektrum. Ruphus på Parkteateret i Oslo i mars har også blitt trukket fram av flere, samt svenske Abramis Brama på Krøsset og Fervent Minds konsert på samme sted. Mange har også nevnt Prog At Sea-cruiset, men ikke gått spesielt inn på hvilke av bandene som imponerte mest. Dobbeltkonserten med Magic Pie og Hasse Fröberg & Musical Companion i Skien har også fått stemmer.

Vi takker alle som sendte inn sine konsertfavoritter for innsatsen, og mange av dere er vel allerede i gang med årets konsertsesong. Også i år ser det ut til å kunne bli mange gode konsertopplevelser for oss proggere. Selv ser jeg spesielt fram til å oppleve Pendragon i Norge for første gang!

Facebook Comments

Redaksjonen

Jobber til daglig som journalist. Mangeårig progelsker. Båtgal og tar gjerne egen båt til progkonserter og festivaler (hvis mulig!). Amatørtrommis. Har en bred musikksmak, men med rock og progrock som favorittmusikk. Liker mange forskjellige band, som Gentle Giant, Genesis, Saga, The Windmill, Magic Pie og White Willow – for å nevne noen få.