3. desember 2023
Nyheter

Rush-trommis Neal Peart er død

Last Updated on: 10th januar 2020, 10:41 pm

Legendariske Neal Peart, selvsagt kjent som trommis i Rush, døde 7. januar etter å ha fått hjernekreft for tre år siden.

[dropcap]P[/dropcap]eart trakk seg tilbake som trommis i Rush i 2015. Tre år senere ble bandet formelt oppløst. Bandet spilte sist i Norge i Oslo Spektrum i 2007, på “Snakes & Arrows”-turneen.

Det er Rolling Stone som kommer med nyheten fredag 10. januar, etter å ha fått det bekreftet både fra bandets og familiens talspersoner.

Han ble med i bandet i 1974, etter at originaltrommis John Rutsey trakk seg fra bandet fordi han ikke ønsket å være med på den utstrakte turnevirksomheten og fordi han slet med diabetes.

Peart etablerte seg raskt som bandets tekstskriver og som trommis var han anerkjent som en av de beste innen rocken, med sitt virtouse spill og glimrende tekniske ferdigheter.

Neil Peart ble 67 år gammel.

Hvil i fred.

Facebook Comments

Redaksjonen

Jobber til daglig som journalist. Mangeårig progelsker. Båtgal og tar gjerne egen båt til progkonserter og festivaler (hvis mulig!). Amatørtrommis. Har en bred musikksmak, men med rock og progrock som favorittmusikk. Liker mange forskjellige band, som Gentle Giant, Genesis, Saga, The Windmill, Magic Pie og White Willow – for å nevne noen få.