Mystery lover konsert med laaange låter

Last Updated on: 11th januar 2020, 06:27 pm

Som det etter hvert har blitt tradisjon med på We Låve Rock, så skal headlineren gjennomføre to konserter. Konserten som blir framført på dag en er gjerne en spesialkonsert. I fjor spilte Threshold albumet «Legend Of The Shires» i sin helhet på dag én, mens de holdt en vanlig konsert på dag to. Canadiske Mystery kjører sin vri, med et utvalg av sine «epics» på dag en.

[dropcap]D[/dropcap]et betyr et gjenhør med flere av de lengste låtene til bandet under paraplyen «Mysterious Epics» – noe som arrangørene offentligjorde like før helga.

Hvilket ikke betyr at bandet IKKE spiller lange låter på dag to, må vi vel understreke. Det er tross alt prog det er snakk om…

-Det blir vel snakk om mellom fire og seks låter over en halvannen time på fredag, opplyser festivalgeneral Morten L. Clason til Prognytt.

På denne tiden i fjor var We Låve Rock-festivalen nærmest utsolgt, og arrangørene måtte legge ut flere billetter til dag en. Billettsalget til årets festival har imidlertid gått tregere, forteller Clason.

-Jeg vil oppfordre folk som har tenkt seg på festivalen om å kjøpe billetter nå, for vi jobber med headliner for 2021, men tør ikke skrive noen kontrakter på grunn av lite billettsalg for 2019. Vi trenger en mer forutsigbar økonomi for å tørre å satse på 2021, sier Clason.

Foruten canadiske Mystery – som spilte for et utsolgt Belleville da de gjestet Norge for første gang i 2018 – står de britiske veteranene i Caravan på plakaten. I tillegg kommer svenske Hasse Fröberg & Musical Companion – som er et fyrverkeri live – og de to nederlandske bandene Lesoir og Sky Architect.

Lesoir

Lesoir er inspirert av band som er inspirert av band og artister som Anathema, Porcupine Tree, Steven Wilson og The Gathering, og stiller med to solide kvinnelige vokalister. Bandet spilte som oppvarming for Riverside på Cosmopolite i mars i fjor.

Sky Architect kommer fra hovedsaklig Rotterdam og spiller noe tyngre progrock. Et nytt bekjentskap for undertegnede, men ifølge Progarchives definert som «heavy prog».

På line-upen står også britiske Midnight Sun og norske Infringement (som sammen med Hasse Fröberg og Mystery spiller på fredagen). Tradisjonen tro presenteres vi også av unge musikktalenter fra Folkestad Rockeverksted som en myk start på festivalens andre dag.

Med andre ord ingen grunn til å ikke kjøpe billettene med en gang. Verdt å ta med er at arrangørene er behjelpelige med å formidle de lokale overnattingstilbudene, og hvis mange nok melder seg på vil det også bli sørget for transport til og fra konsertstedet på Grønsand gård via ruten Holmsbu SPA – Holmsbu – Knivsvik – Klokkarstua – Sætre – Grønsand Gjestegård. Her må de som er interesserte melde seg innen 1. april for at tilbudet skal bli noe av. Send i så fall epost til m-cla@live.no og meld din interesse!

Festivalen byr tradisjonen tro også på festivalkunstnere. I år er det Ronny Bank og Sverre Økshoff som stiller ut bilder som det er mulig å kjøpe. Økshoff bør vel være kjent fra bandet Seigmenn.

Billetter til festivalen kan du kjøpe her. Klikk på linken nå! 🙂

Festivalen går av stabelen fredag 22.mai og lørdag 23. mai.

 

Facebook Comments

Redaksjonen

Jobber til daglig som journalist. Mangeårig progelsker. Båtgal og tar gjerne egen båt til progkonserter og festivaler (hvis mulig!). Amatørtrommis. Har en bred musikksmak, men med rock og progrock som favorittmusikk. Liker mange forskjellige band, som Gentle Giant, Genesis, Saga, The Windmill, Magic Pie og White Willow – for å nevne noen få.