3. desember 2023
Nyheter

Moron Police lanseres i Japan

Last Updated on: 13th januar 2020, 11:44 pm

Det tredje albumet til Moron Police, som kom ut i august i fjor, lanseres 22. januar i Japan. Bandet har fått kontrakt med Avalon-labelen, hvis moderselskap også står bak distribusjon og utgivelse av en rekke andre internasjonale artister i landet.

[dropcap]V[/dropcap]i må ærlig innrømme at utgivelsen av denne skiva har gått Prognytt hus forbi, til tross for at utgivelsen har fått gode kritikker. Albumet “A Boat On The Sea” ble sluppet allerede 16. august i fjor, og er oppfølgeren til “Defenders of the Small Yard”, som kom i 2014. Debuten kom så langt tilbake som i 2008.

Vi kan trøste oss med at heller ingen av de leserne som stemte på årets album hadde fått med seg utgivelsen heller…

En av årsakene kan være at selv om bandmedlemmene teller to medlemmer fra Major Parkinson, så er kanskje Moron Police mindre kjent generelt, selv med nå tre album bak seg?

Deres musikalske uttrykk er noe lettere enn Major Parkinson, for å si det slik, og det nyeste albumet kan appellere til fans av både The Flower Kings og A.C.T., for å nevne et par band som jeg umiddelbart tenker på etter min første gjennomlytt av albumet.

Samtidig har det en egenart som man ikke unnlater å få med seg. Et veldig bra album er førsteinntrykket.

Interessen internasjonalt har i alle fall vært ubeklagelig, bandet har fått meget positiv omtale både i Prog og i Classic Rock. Og ifølge plateselskapet har selveste Mike Portnoy (Dream Theater) bandet på topplisten sin for 2019!

Bandet består av Sondre Skollevoll på vokal og gitar, Lars Bjørknes på keyboards, Thore Omland Pettersen på trommer og Christian Fredrik Steen på bass.

Deres video til singelen “Captain Awkward” kan sees under.

 

Facebook Comments

Redaksjonen

Jobber til daglig som journalist. Mangeårig progelsker. Båtgal og tar gjerne egen båt til progkonserter og festivaler (hvis mulig!). Amatørtrommis. Har en bred musikksmak, men med rock og progrock som favorittmusikk. Liker mange forskjellige band, som Gentle Giant, Genesis, Saga, The Windmill, Magic Pie og White Willow – for å nevne noen få.