3. desember 2023
Nyheter

Progheads nok en gang enige med Prognytt

Last Updated on: 21st januar 2020, 12:30 pm

Den største norske proggruppa på Facebook – Progheads – har kårets årets album for 2019. Og medlemmene av gruppa var enige med Prognytt i at fjorårets beste progalbum ble laget rett over grensen – av svenske Opeth.

[dropcap]P[/dropcap]rogheads har over 3.000 medlemmer og arrangerer hvert år en kåring av årets beste progalbum, ikke oppdelt i kategorier slik som i Prognytt, men én felles liste. Til årets kåring fikk Progheads inn over 60 lister (medlemmene ble bedt om å poste sin topp 10) og 165 forskjellige album ble nominert!

På topp finner vi altså Opeths album “In Cauda Venenum”, mens Lepreous kommer på andreplass med albumet “Pitfalls” (og kan vel dermed regnes som årets norske album fra Progheads-medlemmene). På tredje finner vi veteranene i IQ med albumet “Resistance”.

Alle disse albumene ble også hyppig nevnt av Prognytts lesere. Også flere av Prognytts favoritter kommer høyt opp på listen til medlemmene i gruppa.

Topp 10 ser slik ut:

  1. OPETH – In Cauda Venenum
  2. LEPREOUS – Pitfalls
  3. IQ – Resistance
  4. BIG BIG TRAIN – Grand Tour
  5. MAGIC PIE – Fragments Of The 5th Element
  6. INFRINGEMENT – Alienism
  7. MOTORPSYCHO – The Crucible
  8. SOEN – Lotus
  9. DREAM THEATER – Distance Over Time
  10. JORDSJØ – Nattfiolen

Se den komplette listen her.

 

Facebook Comments

Redaksjonen

Jobber til daglig som journalist. Mangeårig progelsker. Båtgal og tar gjerne egen båt til progkonserter og festivaler (hvis mulig!). Amatørtrommis. Har en bred musikksmak, men med rock og progrock som favorittmusikk. Liker mange forskjellige band, som Gentle Giant, Genesis, Saga, The Windmill, Magic Pie og White Willow – for å nevne noen få.