3. desember 2023
KonsertNyheter

Spennende kulturutveksling med Glutton

Last Updated on: 21st januar 2020, 11:59 am

Oslo-bandet Glutton inviterer til en spennende seanse i Lørenskog førstkommende lørdag. Bandet er ikke akkurat redde for å eksperimentere og gå nye veier, og det gjør de også denne gangen når de slår seg sammen med indiske musikere.

Raghunath Manet. Foto: Jean-Pierre Dalbéra – Brukt med tillatelse.

[dropcap]K[/dropcap]onserten finner sted på Lørenskog hus på Metrosenteret i Lørenskog, og arrangeres av Norway Tamil Sangam – den tamilske kulturforeningen i Norge, skriver Glutton på Facebook.

Sammen med Glutton vil også den framstående indiske musikeren Raghunath Manet opptre. Han spiller på det klassiske indiske strengeinstrumentet Veena – som er et av de eldste indiske instrumentene.

Manet har samarbeidet med blant annet den amerikanske jazzsaksofonisten Archie Shepp samt flere amerikanske og franske dansere, og er også kjent som både filmregissør og skuespiller samt som danser og koreograf.

Han har også tidligere holdt konserter i Norge og samarbeidet bredt over musikalske sjangere.

På konserten deltar også Murugan Rajamanickam og Sibi Anpalagan, som spiller tradisjonelle indiske perkusjonsinstrumenter som Miruthangam og Thavil.

Samarbeidet har fått navnet “Omkara” og det blir framført komposisjoner både av Raghunath Manet og Glutton i en spennende blanding av tradisjonell indisk musikk og vestlig alternativ rock.

Billettene koster 150 kroner og kan forhåndskjøpes her.

 

Facebook Comments

Redaksjonen

Jobber til daglig som journalist. Mangeårig progelsker. Båtgal og tar gjerne egen båt til progkonserter og festivaler (hvis mulig!). Amatørtrommis. Har en bred musikksmak, men med rock og progrock som favorittmusikk. Liker mange forskjellige band, som Gentle Giant, Genesis, Saga, The Windmill, Magic Pie og White Willow – for å nevne noen få.