5. desember 2023
FestivalNyheter

RPWL og Pavlov’s Dog bekreftet til Loreley – Kayak avlyser

Last Updated on: 28th januar 2020, 10:52 pm

I helgen slapp arrangørene bak Night Of The Prog-festivalen to nye bandnavn til sommerens festival. Tyske RPWL skal være avslutningsbandet søndag kveld, mens veteranene i Pavlov’s Dog spiller fredag. Samtidig kommer nyheten om at Kayak avlyser.

[dropcap]S[/dropcap]elvsagt slapp festivalen dette navnet mens undertegnede var bortreist i helga uten PC – så derfor er vi noe på etterskudd, men det er jo greit å nevne det for de av dere som ikke har fått det med dere. Bandet skal være co-headliner på søndagen.

RPWL har spilt på Night OF The Prog to ganger tidligere. Første gang i 2011 før de returnerte fem år senere, i 2016.

I fjor ga de ut to album, først “Tales From Outer Space” og deretter “Live From Outer Space”, som også ble utgitt på DVD og BluRay.

I år er det 20 år siden RPWL debuterte med albumet “God Has Failed” – og opptredenen deres på Loreley-klippen vil være fokusert på dette jubileet og inneholde flere låter fra debuten.

Bandet har også bekreftet sin deltakelse på Midsummer Prog Festival i nederlandske Valkenburg i juni.

Kayak, her i Konserthuset i 2018, avlyser sommerens gigs.

Noen få timer senere melder nederlandske Kayak på sin egen Facebook-side at bandet er nødt til å avlyse sine konserter denne sommeren.

Det gjelder opptredenen på Loreley lørdagen, pluss allerede nevnte Midsummer Prog. For sistnevnte er canadiske Mystery hentet inn som erstatter.

Årsaken er at bandnestor Ton Scherpenzeel, som fikk hjerteinfarkt i oktober i fjor, ikke føler seg i god nok form til å gjennomføre konsertene.

-I seg selv er det greit for meg,Men jeg føler meg ikke i stand til å gå tilbake 100  prosent. Og i Kayak er det alt eller ingenting for meg, sier han i meldingen på Facebook.

Kayak opplyser også at bandets planlagte doble livealbum, som skulle vært utgitt i desember i fjor, kommer i mars.

Bandet spilte forøvrig i Norge for første gang i 2018 – for fullsatt Lille sal i Konserthuset i Oslo. Konserten ble arrangert av We Låve Rock Concert.

Night Of The Prog har ikke offisielt gått ut med at Kayak avlyser ennå, bortsett fra at de har fjernet bandet fra lineupen i løpet av kvelden. Samtidig kom de med nok et nytt bandnavn: Fredag skal nemlig amerikanske Pavlov’s Dog spille på festivalen.

Bandet, som ble dannet i 1972 og debuterte på plate to år senere, har fortsatt vokalist David Surkamp i besetningen. Ifølge Night Of The Progs hjemmeside skal orginaltrommis Mike Safron også være med i besetningen, men dette er noe usikkert ettersom dette ikke stemmer med opplysningene på bandets egen hjemmeside.

Bandet ga ut sitt sjuende studioalbum for to år siden.

 

Facebook Comments

Redaksjonen

Jobber til daglig som journalist. Mangeårig progelsker. Båtgal og tar gjerne egen båt til progkonserter og festivaler (hvis mulig!). Amatørtrommis. Har en bred musikksmak, men med rock og progrock som favorittmusikk. Liker mange forskjellige band, som Gentle Giant, Genesis, Saga, The Windmill, Magic Pie og White Willow – for å nevne noen få.