5. desember 2023
Nyheter

Elephant9 nominert til Spelemannsprisen

Last Updated on: 8th februar 2020, 02:26 pm

Som vanlig er det ganske slunkent når det gjelder progrelaterte band og artister når den mer kommersielle delen av av norsk pop og rock skal premieres ved utdeling av Spelemannsprisen. I år er det kun Kongle og Elephant9 som med litt velvilje kan beskrives som progrelatert.

[dropcap]B[/dropcap]andets album «Psychedelic Backfire I” er nemlig nominert i klassen for jazz.

I åpen klasse er Ståle Storløkken nominert for albumet «The Haze Of Sleeplessness». Storløkken spiller jo i Elephant9 og har også opptrådt sammen med Krokofant ved flere anledninger, men ligger mer i jazzlandskapet enn ren prog/jazzrock. Storløkken fikk forøvrig norsk jazz’ høyeste utmerkelse – Buddyprisen – tidligere i år.

I klassen for metal er det denne gangen ikke nominert noen band som kan beskrives som progmetalband, i alle fall ikke etter undertegnedes definsjon av sjangeren…

Både Gaahls WYRD «GastiR – Ghosts invited», Kampfars «Ofidians Manifest», SÂVERs album «They Came With Sunlight» og Sibiir «Ropes» er produksjoner som ligger langt fra progmetal-sjangeren.

I klassen for rock er det heller ingen av de nominerte som er innom progrock: Backstreet Girls er nominert for  «Normal is Dangerous», brenn. for «Elsker», Erlend Ropstad for «Brenn siste brevet» og Spielbergs for «This Is Not The End».

I klassen for indie/alternativ er bandet Kongle nominert for albumet “Skogen” Dette er vel kanskje det mest progrelaterte bandet blant årets artister. Bergensbandet har blant annet blitt sammenlignet med svenske Dungen.

Spelemannsprisen deles ut lørdag 28. mars i Chateau Neuf i Oslo.

Forøvrig er både Opeth og Flower Kings nominert til den svenske “Grammis”-prisen – begge i kategorien metal/hardrock.

Facebook Comments

Redaksjonen

Jobber til daglig som journalist. Mangeårig progelsker. Båtgal og tar gjerne egen båt til progkonserter og festivaler (hvis mulig!). Amatørtrommis. Har en bred musikksmak, men med rock og progrock som favorittmusikk. Liker mange forskjellige band, som Gentle Giant, Genesis, Saga, The Windmill, Magic Pie og White Willow – for å nevne noen få.