3. desember 2023
FestivalNyheter

Nye band på Loreley

Last Updated on: 11th februar 2020, 11:42 am

Night Of The Prog-festivalen utvider stadig line-upen til årets festival, uten at det foreløpig hverken er kommet noen flere virkelig store navn eller noen flere skandinaviske eller norske band.

[dropcap]D[/dropcap]e to siste bandene som er bekreftet til festivalen er begge tyske, og sannsynligvis ukjente for flere utenom prognerdene…

På den siste dagen i januar ble bandet Soulsplitter bekreftet som festivalens åpningsband på fredagen. Bandet ga ut sitt debutalbum “Salutogenesis” i fjor.

Bandet skal være inspirert av den klassiske 70-tallsprogen samt både moderne metal, jazz og klassisk musikk. Ifølge arrangørene skal musikken deres inneholde elementer som kan minne om både Steven Wilson, Dream Theater, Pink Floyd eller ELP.

Mandag ble det også klart at Voyager IV blir et av bandene som skal i ilden på festivalens siste dag søndag. Musikken deres blir beskrevet som spacerock med elementer fra både jazz og klassisk musikk.

Bandet blir gjerne sammenlignet med ELP, ikke minst fordi fjorårets album “Pictures From An Exhibition” -akkurat som ELPs album med samme navn – har hentet inspirasjon fra samme klassiske komponist – Mussorsky.

Bandet ble egentlig startet opp som et tribute-prosjekt for Keith Emerson, og på albumet er det da også to coverlåter fra ELP og King Crimson: “Lucky Man” og “Talk To The Wind”.

Night Of The Prog XV går av stabelen 17, 18 og 19. juli.

Facebook Comments

Redaksjonen

Jobber til daglig som journalist. Mangeårig progelsker. Båtgal og tar gjerne egen båt til progkonserter og festivaler (hvis mulig!). Amatørtrommis. Har en bred musikksmak, men med rock og progrock som favorittmusikk. Liker mange forskjellige band, som Gentle Giant, Genesis, Saga, The Windmill, Magic Pie og White Willow – for å nevne noen få.