28. november 2023
Nyheter

Skal lage film av Karn Evil 9

Emerson, Lake & Palmers klassiske «Karn Evil 9» – som enkelt forklart handler om hvordan datamaskiner overtar verden – skal nå bli en helaftens science fiction-film.

[dropcap]L[/dropcap]åta, eller suiten, som man vel kan kalle det, ble utgitt på det klassiske 1973-albumet «Brain Salad Surgery» (siste spor på side A og hele side B).

Det er Radar Pictures som skal stå bak filmen. Det er et selskap som har stått bak en lang rekke storfilmer, som for eksempel Jumanji-filmene, «Den Siste Samurai» og «Runaway Bride».

Carl Palmer fra ELP vil være en av produsentene bak filmen. Palmer vil også samarbeide med andre musikere om soundtracket til filmen, og ifølge ELPs Facebook-side vil filmen også inneholde flere klassiske ELP-spor, ikke minst – vil vi anta – «Karn Evil 9».

Dreieboka til filmen vil bli skrevet av Daniel Wilson, som er en sciene fiction-forfatter. Han har også skrevet filmmanuskripter for flere filmer, ikke minst for filmatiseringen av sine egne bøker, senest for filmen «Robopocalypse» for produksjonsselskapet Dreamworks, skriver Deadline.

Ifølge Radar Pictures kan innspillingen av filmen begynne i løpet av året.

Facebook Comments

Redaksjonen

Jobber til daglig som journalist. Mangeårig progelsker. Båtgal og tar gjerne egen båt til progkonserter og festivaler (hvis mulig!). Amatørtrommis. Har en bred musikksmak, men med rock og progrock som favorittmusikk. Liker mange forskjellige band, som Gentle Giant, Genesis, Saga, The Windmill, Magic Pie og White Willow – for å nevne noen få.