28. november 2023
FestivalKonsertNyheter

Colusseum klar for Loreley

Last Updated on: 19th februar 2020, 04:56 pm

Legendariske Colusseum legger ut på turne denne sommeren, og er nå bekreftet til Night Of The Prog på Loreley søndag 19. juli. Det opplyser bandet på sin Facebook-side.

[dropcap]A[/dropcap]rrangørene av Night Of The Prog har nå også bekreftet dette på sine nettsider.

Colosseum ble startet så sent tilbake som i 1968, og var et av de første bandene som blandet både jazz, rock og blues i sin musikk. Bandet ble oppløst så tidlig som i 1971 og trommeslager Jon Hiseman (som døde i 2018) startet da bandet Colusseum II hvor også Gary Moore og Don Airey var med.

I 1994 kom bandet tilbake igjen, med samme besetning som da de ble oppløst 23 år tidligere. Bandet spilte sporadiske konserter og ga ut tre studioalbum fram til 2015, da de igjen la inn årene.

2020-utgaven har Malcolm Mortimore på trommer, Adrian Askew på keys og Kim Nishikawara på saksofon. I tillegg er Dave Clem Clempson med på gitar, han er eneste originalmedlem igjen hvis vi skal flisespikke ettersom bassist Mark Clarke og vokalist Chris Farlowe tross alt har vært med siden 1970.

Oppdatert med at Night Of The Prog nå også har bekreftet nyheten.

 

Facebook Comments

Redaksjonen

Jobber til daglig som journalist. Mangeårig progelsker. Båtgal og tar gjerne egen båt til progkonserter og festivaler (hvis mulig!). Amatørtrommis. Har en bred musikksmak, men med rock og progrock som favorittmusikk. Liker mange forskjellige band, som Gentle Giant, Genesis, Saga, The Windmill, Magic Pie og White Willow – for å nevne noen få.