9. desember 2023
FestivalNyheter

Trettioåriga Kriget spiller i Haugesund

Også i år blir det prog- og rockfestival i Haugesund. Datoene blir 6. og 7. november, og arrangøren Høvleriet har i dag gått ut med at de svenske veteranene i Trettioåriga Kriget topper plakaten for årets festival. Også The Pineapple Thief kommer til Høvleriet, men det senere samme måned.

[dropcap]T[/dropcap]rettioåriga Kriget ligger ikke på latsiden 46 år etter platedebuten i 1974. I september kommer deres nye skive “Till Horisonten” og et par måneder senere er de altså klare for Haugesund.

I år er det i tillegg 50 år siden bandet ble startet opp av Stefan Fredin, Dag Lundquist, Olle Törnvall og Johan Gullberg. Alle er fortsatt med i bandet. I 1971 kom Robert Zima med, året etter Christer Åkerberg og i 1977 “nykomlingen” Mats Lindberg.

Med andre ord har bandet hatt samme besetning siden debutskiva i 1974. Dette høres ikke minst live, disse gutta kjenner hverandre godt og er en opplevelse på scenen.

I februar 2017 spilte svenskene sammen med Gentle Knife i Kolbotn – en konsert det fremdeles går gjetord om!

Hagaland prog- og rockfestival melder samtidig at The Pineapple Thief også kommer til Høvleriet senere samme måned, nemlig 24. november. Britene kommer med sitt 13ende album i 2020. Bandet spiller på Rockefeller i Oslo dagen etter.

 

Facebook Comments

Redaksjonen

Jobber til daglig som journalist. Mangeårig progelsker. Båtgal og tar gjerne egen båt til progkonserter og festivaler (hvis mulig!). Amatørtrommis. Har en bred musikksmak, men med rock og progrock som favorittmusikk. Liker mange forskjellige band, som Gentle Giant, Genesis, Saga, The Windmill, Magic Pie og White Willow – for å nevne noen få.