28. november 2023
FestivalNyheter

Loreley-line-upen nærmer seg mål

Last Updated on: 24th februar 2020, 11:53 pm

Night Of The Prog har de siste dagene lagt ut flere og flere band, og tirsdag blir den siste headlineren annonsert. Mandag ble det klart at de italienske legendene i Premiata Forneria Marconi (PFM) skal spille på søndagen.

[dropcap]F[/dropcap]ør helgen ble det også klart at amerikanske IZZ og østerriske Blank Manuscript skal opptre på fredag. mens PFMs landsmenn The Barock Project også skal stå på scenen søndag.

Sluttspurten for festivalen er dermed i full gang.

Premiata Forneria Marconi er et av de virkelig klassiske italienske progbandene. De platedebuterte i 1972 og siste studioskive kom så sent som i 2017.

Utgaven som skal spille på festivalscenen til sommeren har riktignok bare ett eneste originalmedlem fra bandets spede begynnelse i 1970 igjen, nemlig trommeslager Franz Di Cioccio, som også synger. Bassist Patrick Djivas har fartstid fra 1974.

Totalt har bandet hele 19 studioskiver og 14 livealbum bak seg. PFM var det første italienske progbandet som fikk et internasjonalt gjennombrudd, og ga på 70-tallet også ut fem skiver på engelsk (uten at det nødvendigvis var et høydepunkt…)

Amerikanske IZZ har ti skiver bak seg og er support for Big Big Trains USA-turné nå i vår.

Blank Manuscript og The Barock Project er mer ubeskrevne blad for undertegnede.

 

Facebook Comments

Redaksjonen

Jobber til daglig som journalist. Mangeårig progelsker. Båtgal og tar gjerne egen båt til progkonserter og festivaler (hvis mulig!). Amatørtrommis. Har en bred musikksmak, men med rock og progrock som favorittmusikk. Liker mange forskjellige band, som Gentle Giant, Genesis, Saga, The Windmill, Magic Pie og White Willow – for å nevne noen få.