2. desember 2023
AnmeldelserLiveNyheter

Off:Larm på Uhørt

Last Updated on: 12th oktober 2023, 11:02 pm

Bergenske Apollon og Karisma opprettholder også i år sin (relativt nye) tradisjon, å arrangere showcase-konserter med noen av sine band på utestedet Uhørt i Oslo i løpet av By:Larm-helgen, under banneret Off:Larm.

[dropcap]P[/dropcap]rognytt var dessverre ikke til stede på fredagskvelden da artister som Anders Buaas, Sturle Dagsland og Alwanztar sto for underholdningen. Lørdagen var uansett mer progorientert. Det skulle bli spennende å se hvordan henholdsvis Himmellegeme, Airbag og Tusmørke kom til å benytte sine tilmålte (ca.) tre kvarter.

Himmellegeme under Karisma Records Off:Larm Showcase på Uhørt lørdag 29. februar 2020. ©2020 Foto: Alexander Vestrum
Himmellegeme under Karisma Records Off:Larm Showcase på Uhørt lørdag 29. februar 2020. ©2020 Foto: Alexander Vestrum

Himmellegene framstår kanskje ikke som de mest karismatiske guttene i klassen, men de er dyktige. Rent stilmessig vil jeg snarere karakterisere dem som psykedelia enn som prog.

Vi fikk låter fra gruppas to år pluss gamle album «Myth Of Earth» iblandet nytt stoff som hørtes interessant ut.

Ingen konkrete meldinger om noe nytt album ennå imidlertid, men konserten deres på Uhørt ble gjennomført upåklagelig, og jeg tipper Himmellegene fikk en del nye venner denne lørdagsettermiddagen.

Airbag under Karisma Records Off:Larm Showcase på Uhørt lørdag 29. februar 2020. ©2020 Foto: Alexander Vestrum

Airbag kunne annonsere at de nettopp hadde ferdigstilt sitt kommende album, som vil være å få hos kjøpmannen nærmere sommeren, og de åpnet sin konsert med to nye låter.

Bjørn Riis i Airbag under Karisma Records Off:Larm Showcase på Uhørt lørdag 29. februar 2020. ©2020 Foto: Alexander Vestrum

Airbag har jo fortid som et Pink Floyd- tributeband, og Floyd-innflytelsen har alltid ligget tjukt utenpå deres egen musikk også. Men særlig på den første av disse nye låtene syntes jeg de hadde distansert seg ganske mye fra sin hovedinspirasjonskilde.

Lydbildet var mye mer «åttitallsk» i mine ører (synth/new wave). Jeg presiserer at dette er basert kun på et førsteinntrykk som godt kan forandre seg når jeg omsider får hørt plata, eller neste gang jeg ser dem live.

For det meste, også denne kvelden, var Airbag seg selv lik, og låt ikke for ringrustne til tross for at jeg innbiller meg at det er ganske lenge side sist de spilte live.

Tusmørke under Karisma Records Off:Larm Showcase på Uhørt lørdag 29. februar 2020. ©2020 Foto: Alexander Vestrum

Tusmørke har alltid vært noe for seg selv, og også de skulle presentere ny musikk denne tidlige lørdagskvelden. Det som er med Tusmørke er at du aldri helt vet hva du kan vente fra dem – men det er også noe av attraksjonen ved bandet.

Tusmørke under Karisma Records Off:Larm Showcase på Uhørt lørdag 29. februar 2020. ©2020 Foto: Alexander Vestrum

Det er ikke mer enn omtrent to uker siden jeg så dem sist (som oppvarmingsband for Hällas i Kulturkirken Jakob, men siden da hadde brødrene Momrak foretatt en grundig omveltning i bandbesetningen. Ut med gitaristen og fiolinisten! På Uhørt stilte de med keyboardist og trommeslager.

Vi fikk høre tre nye låter, alle med tekster på engelsk. Her må jeg få lov til å påpeke at jeg foretrekker Tusmørke når de synger på norsk – som de stort sett har gjort opp gjennom, unntakene er vel de to første albumene som har låter på begge språk. Det er noe med at særegenheten ved dem kommer bedre fram da. Og ikke minst humoren!

Men bevares, den nye musikken skal få sine sjanser. Avsluttet gjorde de med «Ført Bak Lyset», en gammel favoritt, og Tusmørke gjennomførte en flott konsert. Selvfølgelig alt for kort, men det gjaldt alle bandene.

Vi håper Apollon/Karisma fortsetter med disse Off:Larm-konsertene. Det ligger mye kvalitet på disse to labelene. Neste år har vel for eksempel både Wobbler og Arabs In Aspic ny musikk å presentere.

Facebook Comments