9. desember 2023
FestivalNyheter

Finn fram lommeboka og dra på festival

Last Updated on: 4th mars 2020, 09:54 am

Vårens vakreste eventyr for proggere i Norge finner sted på Hurum i slutten av mai. Etter en knall festival i nye omgivelser i fjor, kjører We Låve Rock i gang med festival for åttende år på rad. Men finner ikke folk fram lommeboka og kjøper billetter til årets festival, så kan det spøke for arrangementet i 2021.

[dropcap]D[/dropcap]et er vanskelig å gjøre alle til lags når man skal arrangere konserter. Ikke minst gjelder dette for festivaler. Progrock er et meget vidt og allsidig begrep, og progfolk selv kan også være svært uenige i hva slags musikk som kvalifiserer til å komme inn under “vår” paraply.

I fjor var We Låve Rock en suksess, ikke minst fordi de kunne by på selveste Threshold som headliner. Året før var det Arena som besøkte låverocken.

I år er kanskje ikke line-upen så spennende som i fjor, det skal mye til for å toppe Threshold – som i tillegg spilte i Norge for første gang – men det er gode og populære band som kommer også denne gangen.

Glynn Morgan og Karl Groom i Threshold på We Låve Rock i fjor.

Headlineren i år er kanadiske Mystery – som gjestet Oslo og Norge for første gang for to år siden. Bandet er nok ikke så kommersielt populære som Threshold, men fylte opp Belleville da de holdt sin første Norgeskonsert.

Britiske Caravan er på sin side legender, og gjester Østlandet for første gang. De er et av de første og største eksponentene for en av de aller viktigste retningene innen prog, nemlig Canterbury-scenen. De to nederlandske bandene Lesoir og Sky Architect er mer ukjente band for flere, men førstnevnte gjorde en meget god figur som support for Riverside i Oslo.

Britiske Midnight Sun er også et ukjent band for undertegnede, men består av erfarne musikere og kan være i stand til å overraske flere positivt, regner jeg med. Line-upen på fredagskvelden er også knallsterkt: Igjen topper Mystery med et spesialutvalg av sine lange låter – The Prog Epics – og deretter følger Infringement – hvis andreskive i fjor vakte berettiget oppsikt også internasjonalt – noe som nok var en faktor for at bandet faktisk også skal spille på selveste Loreley til sommeren, på Night Of The Prog-festivalen.

Svenske Hasse Fröberg (kjent fra Flower Kings) ga også ut et knallsterkt album i fjor og gjester festivalen for tredje gang. Bandet hans er råbra live, så det borger også for en god festivalopplevelse.

Hasse Fröberg & Musical Companion kommer tilbake.

Det er jo ikke bare We Låve Rock som sliter med å tiltrekke forskjellige progfolk, allerede nevnte Night Of The Prog har også få litt pepper for årets line-up, men det skal litt til for å kunne toppe Nick Mason og Tangerine Dream, selv om det smeller godt av navn som Renaissance, Ayreon og Premiata Forneria Marconi (PFM)!

Men en festival er mer enn bare bandene – og et favorittband eller to. En festival er en opplevelse i seg selv, med masse hyggelige folk, god mat og god drikke, gode opplevelser sammen med andre, god stemning og muligheten til å kanskje kunne få en aha-opplevelse eller to ved å bli positivt overrasket over et band man kanskje ikke trodde ville være så interessant?

Samtidig støtter man en konsertarrangør som ikke er ute etter å tjene penger, men som ønsker å gi folk gode musikalske opplevelser og som jobber året rundt for å få dette til. Dette er frivillig, dugnadsbasert innsats fra en flott gjeng med folk som lever og ånder for en musikkstil som befinner seg langt borte fra VG-lista. Da fortjener de at folk støtter opp! Kommer du ikke for musikken, så kom for folka og stemningen!

Glem heller ikke at arrangørene bak festivalen også har vært ansvarlige for enkeltkonserter med band som Riverside, Kayak, Spock’s Beard, Franck Carducci, Flower Kings og A.C.T., og som denne våren har sørget for at Pendragon gjester Norge for første gang, og som til høsten tar Arena tilbake til Oslo!

Billetter til festivalen kjøper du her! Trykk på linken nå!!!

Da øker du sjansen for at det blir festival også neste år!

Facebook Comments

Redaksjonen

Jobber til daglig som journalist. Mangeårig progelsker. Båtgal og tar gjerne egen båt til progkonserter og festivaler (hvis mulig!). Amatørtrommis. Har en bred musikksmak, men med rock og progrock som favorittmusikk. Liker mange forskjellige band, som Gentle Giant, Genesis, Saga, The Windmill, Magic Pie og White Willow – for å nevne noen få.