5. desember 2023
KonsertNyheter

Pendragon avlyser konserter

Last Updated on: 12th mars 2020, 01:03 am

Pendragon har måtte avlyse en rekke konserter på sin turne på grunn av koronaviruset. Nå er også bandets første opptreden i Norge i fare. Etter de nye innskjerpingene som er kommet både fra helsemyndighetene og Oslo kommune er det stor fare for at Cosmopolite og konsertarrangør We Låve Rock Concert ikke har noe annet valg enn å avlyse konserten med Pendragon 18. april.

[dropcap]K[/dropcap]onsertarrangør Morten L. Clason lover at de skal gjøre det de kan for å få Pendragon tilbake til Norge ved en senere anledning, men per dags dato er konserten på Cosmopolite ennå ikke offisielt avlyst.

-Vi i WLRC følger situasjonen fra dag til dag i samarbeid med Cosmopolite og Pendragon og venter så lenge vi kan, før også vi må avlyse konserten 18.april. Vi kan ikke annet enn å håpe på at ting bedrer seg, men det ser ikke så veldig lyst ut pr. i dag, med forbud fra Oslo om arrangementer over 100 personer. Vi lover å gjøre det vi kan for at konserten skal skje i henhold til plan, men kan ikke love noe som alle sikkert skjønner. Blir det avlysning vil vi forsøke å sette opp ny konsert så fort det lar seg gjøre og billettene vil da gjelde på denne konserten, skriver Clason på Facebook onsdag kveld.

Den hyppige eskaleringen av koronasmitten har ført til at helsemyndighetene stadig har innskjerpet mulighetene til arrangementer.

Pendragon avlyste onsdag to konserter i Polen nettopp på grunn av polske myndigheters skjerping av reglene for å unngå smitte. Det er derfor neppe noen grunn til å være videre optimistisk med tanke på muligheten for at konserten i Oslo går som planlagt. Konsertene i Polen skulle ha funnet sted torsdag og fredag i henholdsvis Piekary Slaskie og Łodz.

I Wien har arrangørene gjort en vri – som vi ikke vet om vil bli mulig i Oslo. Pendragon skal spille konsert der lørdag 14. mars, og kommer til å spille to konserter istedenfor en. På begge konsertene vil det bli maks 100 publikummere. Bandet har derfor sagt seg villig til å spille én konsert klokken 19.30 og en konsert nummer to klokken 22 for å få dette til.

 

Facebook Comments

Redaksjonen

Jobber til daglig som journalist. Mangeårig progelsker. Båtgal og tar gjerne egen båt til progkonserter og festivaler (hvis mulig!). Amatørtrommis. Har en bred musikksmak, men med rock og progrock som favorittmusikk. Liker mange forskjellige band, som Gentle Giant, Genesis, Saga, The Windmill, Magic Pie og White Willow – for å nevne noen få.