3. desember 2023
Nyheter

Dato satt for Course Of Fate-debut

Last Updated on: 12th mars 2020, 02:18 am

Course Of Fates debutalbum kommer ut 15. mai på det greske selskapet R.O.A.R. Albumet har fått tittelen “Mindweaver”. Bandet inviterer samtidig til slippfest i Fredrikstad.

[dropcap]S[/dropcap]om Prognytt skrev tidligere i år, fikk progmetal-bandet fra Fredrikstad kontrakt med det greske selskapet Rock Of Angels i desember i fjor.

Bandet har eksistert siden 2003, og har tre demoer og EP-en “Cognizance” fra 2013 bak seg før de nå debuterer med en full-lengder på det greske selskapet i mai.

Dagens besetning har eksistert siden 2015 og består av Eivind Gunnesen på vokal, Kenneth Henriksen og Marcus Lorentzen på gitarer, Carl Marius Saugstad på keyboards, Daniel Nygaard på bass og Per-Morten Bergseth på trommer.

Skiva slippes både digitalt og på CD og LP. Vinylutgaven gis kun ut i 250 eksemplarer i en ganske så stilig farget vinylversjon. Vinylutgaven av albumet kan forhåndsbestilles her. CD-en i digipack-versjon kan bestilles her.

Coveret er laget av franske Stan W. Decker (som har designet cover for Dragonforce, Last In Line, Monument, Megadeth, Jorn, Masterplan, Holter, Stryper, Vanden Plas m.fl.) og miksing og mastering er gjort av svenske Arnold Lindberg (Evergrey, In Flames, Kamelot, Hammerfall m.fl.).

Albumet klokker inn på 45 minutter og er et konseptalbum som forteller historien om en mann som opplever en visjon om verdens undergang.

Tekstmessig er bandet inspirert av diktet “Antigonish” fra 1899, skrevet av den amerikanske lyrikeren William Hughes Mearns.

Dagen etter den offisielle utgivelsen holder bandet slippfest på Gamlebyen Kulturhus i Fredrikstad. Billetter kan kjøpes her.

Sporliste:

1. There Is Someone Watching
2. The Faceless Men Pt. I
3. Endgame
4. Utopia
5. The Walls Are Closing In
6. Wolves
7. Drifting Away
8. The Faceless Men Pt. II

Facebook Comments

Redaksjonen

Jobber til daglig som journalist. Mangeårig progelsker. Båtgal og tar gjerne egen båt til progkonserter og festivaler (hvis mulig!). Amatørtrommis. Har en bred musikksmak, men med rock og progrock som favorittmusikk. Liker mange forskjellige band, som Gentle Giant, Genesis, Saga, The Windmill, Magic Pie og White Willow – for å nevne noen få.