Prognytt

Fatal Fusion i rute

Per-Helge Berg 18. mars 2020 Intervju, Nyheter

Alt er foreløpig i rute med det som kommer til å bli Fatal Fusions fjerde album. Bandet fikk den ferdige masteren i hus så sent som på mandag, og sitter nå og jobber med coverdesignet.

Audun Engebretsen i Fatal Fusion under opptak til det nye albumet.

Utgivelsesdatoen er ennå ikke spikret, her kan konsekvensene av korona-pandemien komme til å spille en rolle, men trommis og låtskriver Audun Engebretsen sier til Prognytt at det dreier seg om «ikke altfor mange måneder».

-Albumet er ferdig mikset, noe jeg og gitarist Stig har holdt på med siden januar. Låtene er nå sendt til mastering, og jeg og Stig holder for øyeblikket på å designe artwork og alt innhold og info til CD-bookleten, fortalte Engebretsen til Prognytt på mandag,

Kort tid etterpå tikket følgende melding inn: Og jaggu dukket ikke masteren opp her nå akkurat når vi prata om det! 😉🤩

-Vi benytter oss av bildene til J-T, Airbags og Fatal Fusions gamle manager, slik vi også gjorde på forrige album, «Total Absence». Vi valgte altså å gå for fotorealisme i uttrykk denne gangen også, da bildene kler flere av konseptene man finner tekstene på albumet. Vi kommer nok til å bruke resten av uka på å ferdigstille dette, før vi sender alt over til Apollon, sier han.

Masteringen er gjort av Morten Lund, som har erfaring med mastering helt tilbake fra 1988. Han benyttes mye av Apollon og har blant annet jobbet med Dum Dum Boys, Madrugada, Backstreet Girls, De Press, Darkthrone, Satyricon og Seigmen – for å nevne noen. Lund har også jobbet med re-mastering fra originale analogmastere fra blant annet Popol Vuh/Ace, Ruphus, Junipher Greene, og Aunt Mary.

Audun Engebretsen vil foreløpig ikke gå ut med hva deres fjerde skive skal hete, men lover at det ikke skal ta lang tid før både cover og tittel blir offentlig.

-Vi har en tittel, men ønsker ikke å offentliggjøre denne helt enda. Vi kommer til å poste albumcover og tittel på våre offisielle FF-kanaler om ikke så lenge tenker jeg, sikkert en teaser eller to også., men jeg må nok vente med å si noe om utgivelsesdato før vi vet at alt går som det skal, i disse Koronatider, avslutter Engebretsen.

Facebook Comments

Like this Article? Share it!

About The Author

Jobber til daglig som journalist. Mangeårig progelsker. Båtgal og tar gjerne egen båt til progkonserter og festivaler (hvis mulig!). Amatørtrommis. Har en bred musikksmak, men med rock og progrock som favorittmusikk. Liker mange forskjellige band, som Gentle Giant, Genesis, Saga, The Windmill, Magic Pie og White Willow – for å nevne noen få.

Comments are closed.