17. april 2024
FestivalKonsertNyheter

Glastonbury avlyser, Roskilde i tvil, Night Of The Prog avventer

Last Updated on: 18th mars 2020, 02:51 pm

En av de største og mest legendariske rockefestivalene, Glastonbury i Storbritannia, avlyste onsdag årets festival på grunn av koronaviruset. I Danmark er situasjonen rundt Roskilde-festivalen usikker, mens Night Of The Prog opplyser til Prognytt at de foreløpig avventer situasjonen.

[dropcap]G[/dropcap]lastonbury-festivalen skulle ha funnet sted fra 24. til 28. juni, men blir altså nå avlyst. Billetter som er kjøpt til årets festival vil være gyldige til neste års festival, opplyser arrangørene i en pressemelding.

Loreley i fjor. Foreløpig avventer arrangørene situasjonen

I Danmark er situasjonen slik at ingen av sommerens festivaler foreløpig er avlyst, men arrangørene av den mest legendariske av alle, Roskilde-festivalen – som fyller 50 år i år – sier til politiken.dk at situasjonen er alvorlig, og at de følger nøye med. Forsikringen til festivalen dekker ikke avlysning som følge av korona-viruset, noe de langt fleste forsikringer ikke gjør da dette er å betrakte som et unntak, altså “force majure”.

Knappe tre uker etter at Glastonbury-festivalen skulle løpt av stabelen, skal årets Night Of The Prog arrangeres på Loreley-klippen i St. Goarshausen. Til Prognytt opplyser Winfried Völklein i WiV Entertainment, som står bak festivalen, at de selvsagt er klar over situasjonen og følger nøye med.

-Uansett vil vi foreløpig vente en fire ukers tid for å se hvordan situasjonen er da, og vurdere hva vi skal gjøre, sier han.

Morten L. Clason i Hurum Progrock Society/We Låve Rock, har tidligere opplyst til Prognytt at de har gjort seg sine tanker angående årets We Låve Rock, og at de kommer til å ta en avgjørelse ganske raskt.

HRH Prog 9 – som skulle gå av stabelen i London og Sheffield i slutten av denne måneden, er også avlyst. Når det gjelder festivalen Winter’s End i Chepstow i Wales i slutten av april har det foreløpig ikke kommet noen offisiell beskjed om avlysning hverken på festivalens nettsider eller Facebook-side.

På den positive siden: Melodi Grand Prix/Eurovision, er også avlyst! 😀

Facebook Comments

Redaksjonen

Jobber til daglig som journalist. Mangeårig progelsker. Båtgal og tar gjerne egen båt til progkonserter og festivaler (hvis mulig!). Amatørtrommis. Har en bred musikksmak, men med rock og progrock som favorittmusikk. Liker mange forskjellige band, som Gentle Giant, Genesis, Saga, The Windmill, Magic Pie og White Willow – for å nevne noen få.