5. desember 2023
FestivalKonsertNyheter

Gabriel med livekonsert fra stua

Last Updated on: 19th mars 2020, 06:30 pm

Gabriel Agudo – kjent for norske proggere ikke minst for sin opptreden på Belleville i fjor – skulle ha vært med på den nå avlyste Cruise To The Edge senere denne måneden. Nå vil han likevel holde konsert den dagen han skulle ha gjort det om bord på cruisekipet, men denne gangen live fra sin egen stue.

[dropcap]F[/dropcap]lere norske artister har allerede begynt å streame koronakonserter via sider som Digitalscenen og Brakkesyke .

Nå vil Agudo, kjent under fornavnet sitt Gabriel som soloartist, gjøre det samme, og det på samme dato som han egentlig skulle spilt på Cruise To The Edge.

Fredag 27. mars vil han derfor streame live fra sin egen stue via sin Facebookside. Det er mulig at man også kan se konserten på den nye Facebook-gruppen Virtual Prog Gigs.

En annen Prognytt-favoritt – Franck Carducci – har lagt ut live-videoer allerede, og kommer til å gjøre det på de datoene han skulle ha opptrådt i Storbritannia. Her er en video han la ut onsdag.

I et annet innlegg skriver han forøvrig at den situasjonen verden nå er oppe i allerede har gitt ham inspirasjon til låter!

Det finnes også en gruppe som heter New Wave Of Classic Rock som vil holde en liten livestream-festival 4. april, under navnet “Webfest”.

Og nettsiden Bandsintown har opprettet en Twitch-konto for den nye tjenesten Bandsintown Live, der det er meningen å tilby livekonserter.

Så ta fram ølen fra kjøleskapet og bli med på konsert! Det er vel fare for at dette kan bli standarden en tid framover…

Forøvrig: Bestiller du plater og musikk fra nettstedet Bandcamp i morgen fredag, vil alle inntekter gå rett til artistene du kjøper fra siden Bandcamp ikke vil ta provisjon denne dagen. En god del progartister, ikke minst norske, befinner seg på denne tjenesten. Vi bare nevner det… Les mer her.

 

Facebook Comments

Redaksjonen

Jobber til daglig som journalist. Mangeårig progelsker. Båtgal og tar gjerne egen båt til progkonserter og festivaler (hvis mulig!). Amatørtrommis. Har en bred musikksmak, men med rock og progrock som favorittmusikk. Liker mange forskjellige band, som Gentle Giant, Genesis, Saga, The Windmill, Magic Pie og White Willow – for å nevne noen få.