9. desember 2023
FestivalNyheter

Slutt for “Prog At Sea”

Last Updated on: 19th mars 2020, 07:00 pm

Torsdag kom nyheten om at Stena Line legger ned ruta mellom Oslo og Fredrikshavn. Det betyr at det heller ikke blir noe av årets “Prog At Sea”.

The Windmill på Prog At Sea i fjor. Foto: Rune Nerhagen. Brukt med tillatelse.

[dropcap]D[/dropcap]et bekrefter Jan Erik Salvesen i Stena Line overfor Prognytt. Salvesen har vært primus motor for musikkarrangementene på Stena Line og for “Prog At Sea”.

-Ruta legges ned, sier han.

Stena Line har kjørt ruta mellom Oslo og Fredrikshavn i 40 år. I en pressemelding oppgir de konsekvensene i forbindelse med korona-pandemien som årsak til at ruten legges ned. Allerede for noen dager siden – da ruta ble innstilt – antydet rederiet at det kanskje betød en slutt på ruta.

I motsetning til Color Line – som permitterte sine ansatte – varslet Stena Line allerede da at de måtte gå til oppsigelser.

-Vi har beregnet at vi kommer til å miste hele høysesongen i år, og vi har rett og slett ikke råd til å vente og håpe på neste sommer. Det er med tungt hjerte som vi nå har tatt beslutningen om å legge ned linjen, sier administrerende direktør Niclas Mårtensson i Stena Line i pressemeldingen. Det ligger kanskje litt mellom linjene at fergestrekningen ikke har vært en økonomisk gullgruve for rederiet uansett.

Selskapet stanset trafikken forrige lørdag, og skipet “Stena Saga” har ligget til kai i Göteborg siden da.

“Prog At Sea” er nå hiistorie.

Nedleggelsen betyr at rundt 30 ansatte på Stena Lines norske kontorer i Oslo vil bli sagt opp.

Prognytts utsendte Dag Rossing var godt fornøyd med fjorårets “Prog At Sea” – som ble det første og siste. Blant artistene som deltok i fjor var Magic Pie, The Windmill og Flower Kings.

Om det kommer et annet fergetilbud på denne strekningen er helt i det blå. Color Line kjørte rute til Hirtshals for noen år siden – en rute som ble lagt ned i 2008.

Foreløpig blir det dermed kun fergetilbud til Kiel og København fra Oslo.

 

 

Facebook Comments

Redaksjonen

Jobber til daglig som journalist. Mangeårig progelsker. Båtgal og tar gjerne egen båt til progkonserter og festivaler (hvis mulig!). Amatørtrommis. Har en bred musikksmak, men med rock og progrock som favorittmusikk. Liker mange forskjellige band, som Gentle Giant, Genesis, Saga, The Windmill, Magic Pie og White Willow – for å nevne noen få.