17. april 2024
Nyheter

Nytt album på trappene fra Weserbergland

Last Updated on: 22nd mars 2020, 04:04 pm

Ketil Vestrum Einarsens prosjekt Weserbergland er snart aktuelle med sitt andre album. Oppfølgeren til debuten fra fra 2017 har fått tittelen “Am Ende der Welt” og slippes av Apollon 24. april.

[dropcap]I[/dropcap]følge plateselskapet vil denne skiva være svært forskjellig fra debuten “Sehr Kosmisch, Ganz Progisch”. Inspirasjonen kommer fremdeles fra den tyske krautrock-scenen, men mens første skiva var en slags hyldest til krautrocken, så skal skive nummer to være en noe annerledes og mørkere affære.

Fokuset denne gangen er nemlig ikke på melodi og positivitet, men mer med røttene i avantgarde krautrock – da med lyd og lyder som hovedfokus, ikke melodiene.

-Vi har prøvd å utforske den ærefrykten vi føler når vi blir konfrontert med store, tomme rom og landskap. Både de vi finner i naturen og de av den mer ekstensielle typen, sier Ketil Vestrum Einarsen i en pressemelding.

Etter sigende er resultatet et mørkt og krevende album som prøver å balansere mellom moderne, elektronisk musikk og klassisk samtidsmusikk.  Albumet består av kun ett spor, som klokker inn på 42.39 minutter, og alle lydkilder er akustiske eller elektro-akustiske.

Med seg på albumet har Vestrum Einarsen bassist og gitarist Gaute Storsve, pianist Jan Terje Augestad, trommis Mattias Olsson (som her leker seg med platespillere!), saksofonist Jørgen Mathiesen og Maria Grigoryeva på strings. Selv trakterer Ketil Vestrum Einarsen selvsagt tverrfløyte, klarinett og keyboards, samt gitar og programmering.

Gaute Storsve er selvsagt kjent fra sin egen jazztrio, men var også med på Weserberglands debutskive og har samarbeidet med Vestrum Einarsen på flere andre innspillinger. Svenske Mattias Olsson trenger vel heller noen introduksjon, kjent fra ikke minst Änglagård, men også White Willow, The Opium Cartel og Pixie Ninja. Olsson var også med på debutalbumet.

Coveret er designet av Henning Lindahl, Bildet er tatt av Per Einar Einarsen (Ketils far) og viser Mehamn i Finnmark på 70-tallet (der familien bodde en periode).

Forøvrig ligger ikke Einarsen akkurat på latsiden, arbeidet med det tredje albumet er allerede i gang, ifølge Weserberglands Facebookside…

Prognytt kommer selvsagt tilbake med anmeldelse av albumet.

Facebook Comments

Redaksjonen

Jobber til daglig som journalist. Mangeårig progelsker. Båtgal og tar gjerne egen båt til progkonserter og festivaler (hvis mulig!). Amatørtrommis. Har en bred musikksmak, men med rock og progrock som favorittmusikk. Liker mange forskjellige band, som Gentle Giant, Genesis, Saga, The Windmill, Magic Pie og White Willow – for å nevne noen få.