3. desember 2023
Nyheter

Koronalåt fra norske proggere

Last Updated on: 11th april 2020, 01:29 pm

Rett før påske, 8. april, kom et A-lag med norske musikere både kjent fra prog, jazz og elektronisk musikk, ut med en digital single under navnet WBL Corona Collective. Singelen henter inspirasjonen sin fra tysk kraurock og har fått tittelen “Wir sind die Welt”.

[dropcap]B[/dropcap]ak dette kollektivet står navn som Jacob Holm-Lupo, Oliver Kersbergen, Thomas Meidell, Sander Roscoe Wolf, Marius Leirånes, Trond Gjellum, Ketil Vestrum Einarsen og Gaute Storsve. WBL står for Weserbergland.

Til sammen utgjør de nesten et slags “Hvem Er Hvem”-innen norsk prog, med forbindelser til band som White Willow, The Opium Cartel, Now We Got Members, Suburban Savages, Panzerpappa, Pixie Ninja, Jaga Jazzist, Weserbergland, Sleepyard og en rekke andre prosjekter innen prog, jazz, elektronisk musikk og ambient.

Onsdag la de ut singelen til stream og download på Bandcamp, og kun der. For de som velger å betale og laste ned singelen, så går absolutt alt til Leger Uten Grenser.

Selv skriver de at det er blitt inspirert av 80-tallets løsninger for å få slutt på verdensomfattende kriser – som “We are the world” og ikke minst norske “Sammen for livet”… Nuvel. Videre beskriver de prosjektet som:

Awkward vocal solos are replaced with drum machines and analog synths inspired by German kraut.

Resultatet, ytterst hørbart forøvrig, kan du høre her, og glem ikke å laste ned låta i samme slengen!

Facebook Comments

Redaksjonen

Jobber til daglig som journalist. Mangeårig progelsker. Båtgal og tar gjerne egen båt til progkonserter og festivaler (hvis mulig!). Amatørtrommis. Har en bred musikksmak, men med rock og progrock som favorittmusikk. Liker mange forskjellige band, som Gentle Giant, Genesis, Saga, The Windmill, Magic Pie og White Willow – for å nevne noen få.