28. november 2023
Nyheter

Mange nye, norske plater på gang

Last Updated on: 16th mai 2020, 02:47 pm

I tiden framover kommer det en hel rekke med spennende album fra prog- og progrelaterte norske band. I dag ble det klart at Fatal Fusions album kommer i juli, og ellers er det nyheter fra Airbag, Arabs In Aspic, Shaman Elephant, The Opium Cartel og Pixie Ninja på gang. For å nevne noen…

[dropcap]F[/dropcap]atal Fusions fjerde album har fått tittelen «Dissonant Minds» og kommer ut på Apollon Prog 10. juli, både på CD og LP. Dette er det første albumet Hurum-bandet gir ut på Apollon.

Det lenge etterlengtede andrealbumet til nordlendingene i Pixie Ninja er også rett rundt hjørnet. «Colours Out Of Space» kommer ut én uke før Fatal Fusion, altså 3. juli, også det på Apollon Prog. Mattias Olsson er fremdeles med, og lista over gjesteartister inkluderer også bare svensker, så vidt vi kan se.

Er du rask kan du rekke å forhåndsbestille en LP i gullfarget vinyl – før det begrensede lageret er tomt. Ikke i ekte gull heldigvis – det ville nok blitt for dyrt selv for en progelsker!

12. juni kommer Arabs In Aspic ut med sitt nye album på Karisma. Det har fått tittelen «Madness And Magic» og skal vise bandet fra en mer akustisk side, men fortsatt rockete!

Samme dato kommer også Hedvig Mollestad Trio ut med ny skive på Rune Grammofon. Den har fått tittelen » Ekhidna» og kommer også ut i begrenset opplag på hvit vinyl.

The Opium Cartel er imidlertid først ute i juni. Deres album «Valor» kommer allerede 5. juni og har blant annet med Airbags gitarist Bjørn Riis. Bandet ga tidligere denne måned ut nok en smakebit fra albumet, «A Maelstrom of Stars».

Og når vi først er inne på Airbag: Deres femte fullengders album har fått tittelen «A Day at the Beach» og kommer ut 19. juni. Deretter følger Professor Tip Top med «Tomorrow Is Dealyed» 26. juni.

Også Laughing Stock – som skal spille på spesialutgaven av We Låve Rock i november – kommer med nytt album 24. juli. Albumet har fått tittelen «The Island».

Vi har hoppet over mai, og det må vi rette opp i: 29. mai kommer nemlig Shaman Elephants andre album ut. Det har fått tittelen «Wide Awake but Still Asleep».

Vi har heller ikke glemt  Weserberglands nye album, som kom ut i april. Anmeldelser er underveis på dette, og også på alle de andre nevnte.

Det knytter  seg også stor spenning til andrealbumet til Ring Van Möbius og ikke minst debuten til Kryptograf.

Duoen Monument Alley – som består av Astraea Antal fra Gentle Knife og Erlend Engebretsen fra Fatal Fusion – har til stadighet gitt små, mystiske drypp på sin Facebook-side. Mulig de har noe på gang snart også? Vi får se!

Mye snacks uansett på vei til en høytaler nær deg i tiden framover, altså!

Facebook Comments

Redaksjonen

Jobber til daglig som journalist. Mangeårig progelsker. Båtgal og tar gjerne egen båt til progkonserter og festivaler (hvis mulig!). Amatørtrommis. Har en bred musikksmak, men med rock og progrock som favorittmusikk. Liker mange forskjellige band, som Gentle Giant, Genesis, Saga, The Windmill, Magic Pie og White Willow – for å nevne noen få.