2. desember 2023
FestivalKonsertNyheter

Klart for Tammatoys-comeback i Slemmestad i november

Last Updated on: 5th juli 2020, 09:47 pm

For første gang siden de to EP-ene i 2000 og 2004 er Tammatoys klare med et fullt album til høsten. Utgivelsen feires med realeasekonsert på We Låve Rock-festivalen på Sekkefabrikken i Slemmestad i november.

Tammatoys – fra omtrent 20 år siden…

[dropcap]D[/dropcap]ermed blir Tammatoys det siste bandet ut blant bandene som står på plakaten på spesialutgaven av We Låve Rock 2020.

Festivalen i mai ble som kjent utsatt på grunn av koronatiltakene, men arrangørene var raskt på banen med en erstatningsfestival i november.

Line-upen, i tillegg til Tammatoys, består dermed av Magic Pie, Kalandra, Lesoir, Infringement og Laughing Stock. I tillegg skal Tusmørke holde en barnekonsert, samt at flere band fra Folkestad Rockeverksted også skal spille. Også de opprinnelige festivalkunstnerne Ronny Bank og Sverre Økshoff bidrar til å gjøre festivalen komplett.

Tammatoys debuterte med EPen “Circles” for 20 år siden, og fulgte opp med EP-en «Within A Dream» i 2004. Deretter har det vært relativt stille fra bandet.

Tammatoys ble dannet i siste halvdel av 90-tallet av kompisene Kjetil Bergseth og Øystein Utby, som begge har lang erfaring fra forskjellige band innen flere sjangere, og var et prosjekt der de skulle få utløp for sin fascinasjon for progrock. De siste to-tre årene har bandet jobbet med materiale til et nytt album, «Conflict». Det ble såpass mye materiale at det vil mest sannsynlig bli flere utgivelser i løpet av et par år. «Conflict» slippes i løpet av høsten 2020.

Ideen bak Tammatoys var å lage symfonisk progrock med inspirasjon fra band som Saga, Marillion, Yes, Arena, Genesis og Rush, ispedd en dose pop der melodiene var i høysetet.

En rekke musikere har vært mer eller mindre innom bandet opp gjennom årene.

Dagens 2020-besetning er Kjetil Bergseth (vokal og keys), Øystein Utby (bass), Martin Utby (trommer) samt Simon Dolmen Bergseth, Bjørn David Dolmen og Ragnar Utby på gitarer, samt at tidligere gitarist Ørnulv Snortheim gjester på et par låter.

Facebook Comments

Redaksjonen

Jobber til daglig som journalist. Mangeårig progelsker. Båtgal og tar gjerne egen båt til progkonserter og festivaler (hvis mulig!). Amatørtrommis. Har en bred musikksmak, men med rock og progrock som favorittmusikk. Liker mange forskjellige band, som Gentle Giant, Genesis, Saga, The Windmill, Magic Pie og White Willow – for å nevne noen få.