17. april 2024
Nyheter

Faulk – nytt band med medlemmer fra Gazpacho og Green Carnation

Last Updated on: 28th september 2020, 09:42 am

Faulk er ute med sitt debut-album i disse dager. Bandet består av folk fra Gazpacho og Green Carnation og beskriver seg selv som et rockeband med inspirasjon fra folkemusikken. Platedebuten er fersk, men bandet har eksistert i fem år og hadde sine første konserter allerede i 2015.

[dropcap]B[/dropcap]andet består av Gazpacho-bassisten Kristian Torp og Gazpachos tidligere trommis Lars Erik Asp, samt eks-Green Carnation-gitarist Michael Krumins. Vokalen tas hånd om av multikunstneren Per-Øyvind Johannessen.

Opprinnelig var ideen bak bandet å revitalisere norske folketoner, men etter hvert har prosjektet utvidet seg til å dreie seg om mer rock, men fortsatt med inspirasjon fra folkemusikk.

Ifølge bandets presseskriv inneholder tekstene en god dose med svart humor og handler om det å være mann i dagens samfunn. Tekstene og vokallinjene er det Per-Øivind Johannessen. Han er fra før kjent som bildekunstner og musiker og har også laget en kunstbok på 48 sider, som er trykt i 500 eksemplarer og selges nummerert og signert. Den inneholder malerier som underbygger låtene, alle tekstene, bandbilder og fakta om prosessen fram mot utgivelse.

Debutalbumet “Men” ble utgitt på eget selskap 20. september og ikke ukjente Kyrre Fritzner har skrudd lyd. Albumet er spilt inn i FMV-studioet i Gamlebyen i Fredrikstad.

Albumet var forøvrig ferdig for et halvt år siden, men koronakrisen gjorde at lanseringen ble utsatt til i høst. Planen er å kunne få til en turne neste sommer.

Selve slippfesten foregikk forrige lørdag og ble noe spesiell ettersom gitarist Michael Kumins befant seg i Nederland og ikke kom seg hjemover.  Dermed ble slippfesten en variasjon av “bokbad”  – et slags musikkbad – der vokalist Johannessen og bokpodder Ingrid Rekdal satt på scenen på St. Croix og snakket om albumet, samt spilte alle låtene foran et publikum på 50 og via stream.

Prognytt kommer tilbake med anmeldelse av albumet senere.

Facebook Comments

Redaksjonen

Jobber til daglig som journalist. Mangeårig progelsker. Båtgal og tar gjerne egen båt til progkonserter og festivaler (hvis mulig!). Amatørtrommis. Har en bred musikksmak, men med rock og progrock som favorittmusikk. Liker mange forskjellige band, som Gentle Giant, Genesis, Saga, The Windmill, Magic Pie og White Willow – for å nevne noen få.