17. april 2024
FestivalNyheter

Kings of the Valley klare for We Låve Rock i 2021

Last Updated on: 20th oktober 2020, 04:52 pm

Trondheimsbandet Kings of the Valley er det fjerde bandet som nå er bekreftet til festivalen We Låve Rock i Slemmestad i mai neste år. Fra før av er nederlandske Lesoir og Focus samt norske Det Skandaløse Orkester klare for festivalen.

[dropcap]K[/dropcap]ings of the Valley platedebuterte med et helt album så sent som i september, med det de selv kaller for en miks av rock med røtter i gammelprog og stonerrock.

Debutalbumet er blitt meget godt mottatt (anmeldelse kommer også her i Prognytt, vi har bare et veldig stort etterslep som vi prøver å få ryddet unna…), og avslører et tett og kompetent band med klassisk rock, gitarer og orgelbrus. Tungt og melodiøst og absolutt 70-tallsinspirert med nikk til psykedelisk rock også. Kan absolutt bli en höjdare på scenen i Sekkefabrikken.

Bandet består av Markus Teksum (bass/kor), Øystein Megård (orgel/gitar/kor), Christoffer Rosethsand (gitar/vokal) og Esten Mortensen (trommer).

Det hører med til historien at både albumet og videoen var klare for utgivelse tidligere i år, men at koronapandemien sørget for en utsettelse også i dette tilfellet. Albumet ble sluppet 18. september på Wonderful & Strange Records. Vinylen er presset i Egersund av Coastal Town Records, som dessverre gikk konkurs tidligere denne måneden.

I likhet med EP-en fra 2017, er debut-fullengderen også i all hovedsak spilt inn i Brygga Studio i Trondheim, sammen med tekniker og produsent Pål Brekkås og tangentmester og gitarhelt Øystein Megård. Albumcoveret er designet av kunstneren Robert Høyem som blant annet også har jobbet med Astrosaur tidligere.

Også nederlandske Lesoir er bekreftet til neste års festival. Vi får satse på at alle gode ting er tre for bandet, som egentlig skulle spille både på den avlyste festivalen i mai og på erstatningsfestivalen nå i november. Men begge deler satte koronaviruset en stopper for. Vi får krysse både fingre og tær for det ikke skjer neste år!

Billetter til festivalen kan bestilles her.

Videoen til Kings of the Valleys “Living By Default” kan du se under!

Facebook Comments

Redaksjonen

Jobber til daglig som journalist. Mangeårig progelsker. Båtgal og tar gjerne egen båt til progkonserter og festivaler (hvis mulig!). Amatørtrommis. Har en bred musikksmak, men med rock og progrock som favorittmusikk. Liker mange forskjellige band, som Gentle Giant, Genesis, Saga, The Windmill, Magic Pie og White Willow – for å nevne noen få.