9. desember 2023
FestivalNyheter

Nye koronatiltak gjør at We Låve Rock i Slemmestad må avlyse

Last Updated on: 30th oktober 2020, 11:10 am

November-utgaven av We Låve Rock-festivalen på Sekkefabrikken i Slemmestad må dessverre avlyses. Nok en gang er det koronarestriksjonene som stikker kjepper i hjula for de ivrige og optimistiske arrangørene. De nye innstrammingene som kom tidligere denne uka og Asker kommunes lokale innskjerpinger gjør det umulig å arrangere festivalen 28. november.

[dropcap]D[/dropcap]et springende punkt her er at Sekkefabrikken ikke har fastmonterte seter i lokalene, noe som er kravet for at man skal kunne avholde innendørs arrangementer.

I de nye reglene fra kommunen står det også at arrangementer med stående publikum ikke er tillatt. De nye reglene setter begrensinger til maks 70 mennesker i salen – der alle må sitte ved bord.
Det blir ikke mulighet til å grille/servere mat og det må være stor plass mellom folk i både sal og scene.

-Vi vil være like mange mennesker i band og crew som de som sitter i salen. Det ville også bli helt umulig å plukke ut de 45 som ikke får lov å komme på festivalen. Dermed hadde ikke vi ikke noe noe annet valg enn å avlyse festivalen, sier festivalgeneral Morten L. Clason til Prognytt.

-Vi er svært lei oss på vegne av de musikerne som har øvd og forberedt seg til konsertene og som har gledet seg til å spille for første gang på lang tid. Noen med nye musikere i bandet, nyutgitt musikk og andre, slike som Tammatoys, som ikke har spilt på 10-20 år og skulle ha releasekonsert i tillegg. Vi kommer sterkere tilbake og satser mot WLRF2021 og muligens noen mindre konserter på Grønsand Gjestegård. Det er viktig at «familien» stiller opp når vi arrangerer, sier Clason.

I Oslo stenger nå flere utesteder på grunn av restriksjonene, blant dem Blå og Kulturhuset. Blå har helt stoppet bookingen av artister framover.

 

Facebook Comments

Redaksjonen

Jobber til daglig som journalist. Mangeårig progelsker. Båtgal og tar gjerne egen båt til progkonserter og festivaler (hvis mulig!). Amatørtrommis. Har en bred musikksmak, men med rock og progrock som favorittmusikk. Liker mange forskjellige band, som Gentle Giant, Genesis, Saga, The Windmill, Magic Pie og White Willow – for å nevne noen få.