3. desember 2023
Nyheter

Ken Hensley er død

Last Updated on: 10th november 2020, 12:00 pm

Ken Hensley, først og fremst kjent som låtskriver og keyboardist i Uriah Heep, døde i går, 4. november, etter kort tids sykdom. Hensley sto bak flere av perlene i Uriah Heeps katalog, som blant annet  “Lady in Black”, “Easy Livin'”, “Stealin'”,  “Look at Yourself”, og “Free Me”.

Uriah Heep i 1972

[dropcap]H[/dropcap]ensley var med i bandet fra debuten med “…Very ‘Eavy …Very ‘Umble” i 1970 og fram til 1980-utgivelsen “Conquest”.

Bandet ble etablert i 1969, og navnet hentet de unge musikerne fra en romanfigur i boken «David Copperfield» av Charles Dickens, og hadde vel sin storhetstid i årene fram til rundt 1975.

Nå er det kun gitaristen Mick Box som er igjen av originalmedlemmene i bandet.

Ken Hensley hadde også en lang solokarriere, samt var med i blant annet i amerikanske Blackfoot en periode, og bidro/samarbeidet med band som WASP og Cinderella.

De siste årene var han aktiv med sitt eget band Live Fire, som hadde nordmannen Tom Arne Fossheim bak trommene. Bandet har gitt ut to studioalbum og to live-album (hvis vi har telt riktig).

Ken Hensley bodde de siste årene utenfor Alicante i Spania med sin kone Monica.

Han ble 75 år gammel.

Hvil i fred, Ken Hensley.

Facebook Comments

Redaksjonen

Jobber til daglig som journalist. Mangeårig progelsker. Båtgal og tar gjerne egen båt til progkonserter og festivaler (hvis mulig!). Amatørtrommis. Har en bred musikksmak, men med rock og progrock som favorittmusikk. Liker mange forskjellige band, som Gentle Giant, Genesis, Saga, The Windmill, Magic Pie og White Willow – for å nevne noen få.