9. desember 2023
KonsertNyheter

Koronakonsert med Kalandra

Arrangørene bak We Låve Rock snur på hælen og arrangerer konsert med Kalandra på samme dato som spesialutgaven av festivalen We Låve Rock egentlig skulle ha gått av stabelen i Slemmestad 28. november. Stedet blir Grønsand gård.

[dropcap]K[/dropcap]alandra var et av bandene som stod på plakaten for koronautgaven av festivalen på Sellefabrikken i Slemmestad. Festivalen måtte avlyses i forrige uke på grunn av innstramninger i koronatiltakene, noe som gjorde det umulig i praksis å arrangere konserten.

Nå blir det altså likevel en sjanse til å få høre dette bandet live på samme dato, men noen kilometer lenger ut på samme side av Oslofjorden, nemlig på Grønsand gård i Sætre.

Opprinnelig annonserte We Låve Rock Concert på tirsdag at de ville selge 100 billetter til denne konserten, men etter ytterligere tilstramminger i tiltakene er antallet redusert til 50 personer.

Ifølge We Låve Rock Concert vil alle – unge som gamle – like en konsert med Kalandra., som nettopp har sluppet sitt kritikerroste debut album “The Line”.

Til tross for at debuten kom først nå i oktober, så er det et band som har en del år bak seg. Bandet ble nemlig dannet i England for ni år siden da av venner som studerte i Liverpool.  De har bak seg en lang rekke liveopptredener, og ble vel kjent for alvor blant nordmenn da de fikk med to låter i HBO-serien Beforeigners.

Kalandra består nå av Katrine Stenbekk, Jogeir Daae Mæland, Florian Bernhard Winter og Oskar Johnsen Rydh.

Bandet lager musikk som vel mer nikker til popen enn til rocken – for å ikke snakke om prog, der må man nok lytte svært grundig for å oppdager noe som ligner progtendenser i den klassiske betydningen av uttrykket. Men musikken er absolutt melodiøs og mektig, med en helt spesielt atmosfære. Musikken er beskrevet som alternativ pop/rock, og det er jo en vid beskrivelse.

Melodiene er bygget opp rundt Stenbekks klokkeklare stemme, og i enkelte partier får litt tyngre gitarer også sjansen. Ikke umulig at det rocker kraftig i en vanlig livesammenheng. Absolutt hørbart og stemningsfullt- en meget sterk debut. Og ikke minst befriende å høre at de klarer å skrive gode tekster også når de synger på norsk.

Når det gjelder konserten på Grønsand gård skriver arrangørene at det vil være snakk om “en intim og litt nedstrippet scene”.

Alle som kjøper billetter får plasser ved bord med navn på følget. Arrangørene fordeler plasser i forhold til når billettene blir kjøpt, og de første får plass foran scenen.

Billetter kan bestilles her.

Facebook Comments

Redaksjonen

Jobber til daglig som journalist. Mangeårig progelsker. Båtgal og tar gjerne egen båt til progkonserter og festivaler (hvis mulig!). Amatørtrommis. Har en bred musikksmak, men med rock og progrock som favorittmusikk. Liker mange forskjellige band, som Gentle Giant, Genesis, Saga, The Windmill, Magic Pie og White Willow – for å nevne noen få.