5. desember 2023
Nyheter

Nytt album fra Jordsjø i mai

Last Updated on: 10th mars 2021, 05:18 pm

Tidligere denne måneden slapp Jordsjø sin andre single fra sitt nye album, den tredje full-lengderen. Albumet har fått navnet “Pastoralia” og den andre singelen er “Skumring i Karesuando”. SElve albumet har slippdatoen 7. mai.

[dropcap]D[/dropcap]et tredje albumet fra bandet slippes nesten nøyaktig to år siden forrige album og består av musikken som plateselskapet mener følger opp tradisjonen som nordisk prog har hatt innen  nordisk progressiv rock med interessante melodier med en folkemusikkinspirert tvist.

Om selve singelen sier bandet at den er en liten smakebit inspirert av Jordsø og Actionfredags mini “Terra Borealis”-turne der de spilte i Trondheim, Umeå i Nord-Sverige og på Karlsøy i Troms.  Bandene kjørte rundt i en noe sliten campingvogn som sakte, men sikkert manøvrerte seg gjennom et øde og majestetisk landskap. Selve sangen er delt opp i fire deler: Ferd, Syner, Ankomst og Hjem.

Jordsjø består av multiinstrumentalisten Håkon Oftung (Tusmørke, Black Magic) og trommeslager Kristian Frøland. På albumet bidrar, som seg hør og bør i norske progprosjekter, en rekke gjestemusikere, som Ola Mile Bruland (Actionfredag) og Åsa Ree (Meer, Tusmørke, Wobbler), samt Håkon Knutzen, Vilde Mortensen Storesund, Mats Lemjan og Christian Meaas Svendsen.

“Pastoralis” beskrives som et album som tar lytteren inn i en musikalsk reise med alt fra minimalistiske mellotron-passasjer til hardtslående rock og viser et Jordsjø som beveger seg ytterligere inn i et progressivt jazz-inspirert musikalsk landskap.

Albumet ble i sin helhet spilt inn i en kjeller i Bjørnerød gård i Våler i Østfold i Viken mellom mars og november i fjor og tematikken dreier seg om “en drøm og en lengsel etter frihet i det fiktive stedet Pastoralia –  der hver dag er som en tropisk natt i Nord-Norge der skogfolket danser rundt flammene fra leirbålene”, for å sitere fra presseskrivet.

Albumomslaget er designet av Sindre Foss Skancke, og plata kommer ut på CD, digitalt og på svart og blå vinyl (600 eksemplarer) på Karisma 7. mai.

Bandet er også bekreftet til høstens utgave av Haugaland prog – og rock-festival på Høvleriet i Haugesund 5. og 6. november. Vi får krysse fingra for at den går som planlagt!

Facebook Comments

Redaksjonen

Jobber til daglig som journalist. Mangeårig progelsker. Båtgal og tar gjerne egen båt til progkonserter og festivaler (hvis mulig!). Amatørtrommis. Har en bred musikksmak, men med rock og progrock som favorittmusikk. Liker mange forskjellige band, som Gentle Giant, Genesis, Saga, The Windmill, Magic Pie og White Willow – for å nevne noen få.