Usikker festivalsommer i vente

Koronapandemien holder fortsatt sitt klamme tak over musikkbransjen. Flere festivaler, ikke minst progrelaterte, er allerede avlyst, og det er vel bare et tidsspørsmål før andre kaster inn håndkleet.

Sjansen er stor for at det er slik det ser ut på Loreley i juli.

[dropcap]S[/dropcap]weden Rock i Sölvesborg, der blant annet Magic Pie skulle spille, har allerede kastet inn håndkleet for 2021, og i forrige uke ble det også klart at We Låve Rock-festivalen nok en gang blir utsatt.

Festivalen skulle gått av stabelen i mai, etter mye om og men til slutt kun med norske band på plakaten, men koronarestriksjonene førte til at den nå, i første omgang, er utsatt til oktober.

Når det gjelder den smått legendariske Night of The Prog-festivalen på Loreley-klippen i juli, så er den riktignok ikke avlyst ennå, men i fjor ble ikke beslutningen om avlysning tatt før i slutten av april. Det er foreløpig også planen til arrangørene, som på sin Facebook-side har satt tidspunktet for årets beslutning i slutten av april/begynnelsen av mai.

Det skal nok mye til for at det blir noen festival der i år. En rekke andre store festivaler i Tyskland er allerede avlyst, som for eksempel Rock am Ring.

Og senest i dag kom nyheten om at også Tons of Rock i Oslo gir opp forsøket på å arrangere festival også i år.

Vi får heller håpe på en fin konserthøst i 2021!

Facebook Comments

Redaksjonen

Jobber til daglig som journalist. Mangeårig progelsker. Båtgal og tar gjerne egen båt til progkonserter og festivaler (hvis mulig!). Amatørtrommis. Har en bred musikksmak, men med rock og progrock som favorittmusikk. Liker mange forskjellige band, som Gentle Giant, Genesis, Saga, The Windmill, Magic Pie og White Willow – for å nevne noen få.