5. desember 2023
FestivalNyheter

Utvider We Låve Rock 2022 til tre dager – Strawbs klar!

Last Updated on: 2nd september 2021, 11:25 pm

Det er drøye én måned igjen før årets We Låve Rock går av stabelen 8.-9. oktober. Nå har arrangørene avslørt at neste års festival i mai blir utvidet til også å omfatte søndag, og at den tredje dagens headliner blir legendariske Strawbs!

[dropcap]E[/dropcap]tter å ha måttet avlyse både hovedfestivalen i mai i fjor og erstatningsfestivalen samme høst, slår arrangørene virkelig på stortromma neste vår.

Istedenfor de vanlige to dagene (eller rettere en og en halv) på fredag og lørdag, utvides We Låve Rock 2022 til å også inkludere søndagen. Samtidig har to av bandene som skal spille på søndag også blitt trukket opp av flosshatten: Britiske Strawbs og norske Arabs In Aspic.

Strawbs ble startet så langt tilbake som i 1964, da undertegnede fortsatt krabbet rundt i bleier, og startet vel opprinnelig som et folkemusikk/bluegrass-band, men utviklet seg etter hvert til å omfavne musikalske stilarter som folkrock, glamrock og progressiv rock.

Bandet ble startet av vokalisten og gitaristen Dave Cousins, som fortsatt er med. Flere kjente navn innen rocken og folkrocken har vært med opp gjennom årene, i varierende grad, som for eksempel Sandy Denny,  Rick, Adam og Oliver Wakeman, og Don Airey.

Så sent som i februar i år ga bandet ut albumet “Settlement”. Albumet er for øvrig produsert av Blue Weaver – som var medlem i bandet i perioder både på 70-tallet og 90-tallet.

Den nåværende utgaven av Strawbs består av David Cousins, Dave Lambert, Chas Cronk, Tony Fernandez og Dave Bainbridge. Lambert og Cronk har vært med siden 2004 etter å ha vært med i en lengre periode på 70-tallet. Fernandez kom først med på trommer i 1977 og har siden vært litt av og på, men med siden 2010. Bainbridge har vært med siden 2016.

Trønderrockerne Arabs in Aspic trenger vel ingen nærmere introduksjon.

Bandene som er klare for fredagen og lørdagen på Grønsand gård i mai neste år, er Focus, Demon, Kayak, Elephant 9, Needlepoint, Tusmørke, Vitam Aeternam, Hasse Fröberg & Musical Companion, Lesoir, og Ask The Slave.

En helt fantastisk lineup! Festivalen går av stabelen 20, 21 og 22. mai. Billetter kan bestilles her.

Facebook Comments

Redaksjonen

Jobber til daglig som journalist. Mangeårig progelsker. Båtgal og tar gjerne egen båt til progkonserter og festivaler (hvis mulig!). Amatørtrommis. Har en bred musikksmak, men med rock og progrock som favorittmusikk. Liker mange forskjellige band, som Gentle Giant, Genesis, Saga, The Windmill, Magic Pie og White Willow – for å nevne noen få.