28. november 2023
Nyheter

Crowdfunding av bok om norsk prog

Last Updated on: 3rd september 2021, 12:14 am

I 2021 har ildsjelene Christer Falck og John Richard Stenberg har stor suksess med crowdfunding-prosjektet Norske Albumklassikere. Nå går Falck et steg videre og skal gi ut bøker på samme måten. Prog vil også være på listen.

[dropcap]P[/dropcap]rosjektet Norske Albumklassikere på CD startet opp i januar og hadde som mål å gi ut norske plater som aldri hadde kommet på CD før.  Hvis minst 150 CD-plater (eller 30.000 kroner) ble samlet inn i løpet av en måned, ga de ut albumet på CD.

Prosjektet har vært en suksess, og har etter hvert fått avleggeren Norsk Albumklassikere på LP.

Christer Falck med nytt prosjekt. Foto: Handout/Telia/Creative Commons

Musikkstilene har vært svært varierte, alt fra Trond Viggo-Torgersens barneplater til artister som Inger Lise Rypdal, Gro Anita Schønn, Åse Kleveland og Anita Hegerland. Men mye rock har også kommet ut, som Backstreet Girls, Young Lords, Road og Saturday Cowboys. Og også både punk og new wave og jazz.

Noe prog har også kommet ut, som Prucel, Moose Loose, Utopian Fields, Octopus, Hole In The Wall, Neptune’s Empire og Saft.

I et Facebookinnlegg torsdag skriver Falck at de nå også vil gi ut print-on-demand-bøker etter samme lest:

2011 lagde forfatter og daværende Morgenbladet-journalist Marius Lien og Christer Falck et konsept som het Morgenbladet topp 100, hvor 100 norske artister, fordelt på sjanger, kjønn og geografi lagde lister over deres 10 norske favorittalbum.

Til sammen ble dette en liste på 100 plater, og hvor Radka Toneffs Fairytales tronet på toppen. På den topp 100-lista har vi gitt ut en bok om hver av de 10 øverste plasseringene, samt en rekke øvrige bøker fra samme liste.
Men det er mange spennende plater som ikke kom på den lista. Og det er mange spennende historier om plater som ikke kom på den lista. Det skal vi gjøre noe med nå.

Vi skal til enhver tid crowdfunde 16 bøker om 16 spesielle plater – alle klassikere i sine sjangre, og alle skrevet av forfattere med et brennende hjerte for nettopp den plata.
Om vi når 150 kjøpere, vil boka skrives og produs
es. Om vi ikke når målet, vil alle som forhåndsbetalte få pengene tilbake, og det vil ikke bli noe bok.

I innlegget skriver Falck videre at det fra førstkommende mandag vil bli lagt ut en bok hver dag i 16 dager framover. Han skriver også at det vil dukke opp omtaler av plater i de aller fleste kategorier som punk, samtidsmusikk, 80- og 90-tallspop, rock, elektronika, metal, prog, country, gospel, visesang og protestviser.

Bøkene vil bli lagt ut på bidra.no/bok og de tre første er disse:

  • Razika – Program 91 av Charlotte Myrbråten
  • Atomic – Boom Boom av Audun Vinger/Filip Roshauw
  • Per Bergersen – PB av Arvid Skancke-Knutsen

Så blir det spennende å følge med på hva som dukker opp om norske progalbum!

 

Facebook Comments

Redaksjonen

Jobber til daglig som journalist. Mangeårig progelsker. Båtgal og tar gjerne egen båt til progkonserter og festivaler (hvis mulig!). Amatørtrommis. Har en bred musikksmak, men med rock og progrock som favorittmusikk. Liker mange forskjellige band, som Gentle Giant, Genesis, Saga, The Windmill, Magic Pie og White Willow – for å nevne noen få.