5. desember 2023
FestivalNyheter

Caravan kommer til We Låve Rock

Britiske Caravan ble søndag bekreftet som det tredje bandet som skal spille på den tredje dagen av We Låve Rock-festivalen neste år. Bandet skulle ha spilt på fjorårets festival, som ble koronaavlyst.

[dropcap]C[/dropcap]aravan ga ut sitt første album i 1968 og har siden den gang levert over 30 studio- og livealbum.

Etter over 50 år på veien er Caravan klar med nok et album, som har fått tittelen “It’s None Of Your Business” og som lanseres 8. oktober.

Bandet har holdt på siden den spede begynnelsen i England i 1968. Bandet ble startet av Pye Hastings, Richard Sinclair, David Sinclair og Richard Coughlan.

Pye Hastings er eneste originalmedlem igjen i bandet, trommis Coughlan døde i 2013 etter lang tids sykdom like etter at bandet hadde kommet med nytt materiale for første gang på flere år.

Dagens utgave av bandet inkluderer også Jan Schelhaas – keyboardist kjent blant annet for sin periode i Camel.

Caravan hadde sin storhetstid fra 1968 og langt inn på 1970-tallet som en av mange band fra Canterbury–området som blandet jazz, rock og psykedelisk rock i en helt egen sjanger.

Albumet “In The Land Of Grey And Pink” fra 1971 blir vel av de fleste betraktet som ett av høydepunktene ikke bare i bandets produksjon, men også innen Canterbury-sjangeren.

Caravan spilte for første gang i Norge under Haugaland prog- og rockfestival i Haugesund i 2014, og kommer nå på gjenvisitt.

Facebook Comments

Redaksjonen

Jobber til daglig som journalist. Mangeårig progelsker. Båtgal og tar gjerne egen båt til progkonserter og festivaler (hvis mulig!). Amatørtrommis. Har en bred musikksmak, men med rock og progrock som favorittmusikk. Liker mange forskjellige band, som Gentle Giant, Genesis, Saga, The Windmill, Magic Pie og White Willow – for å nevne noen få.