9. desember 2023
Nyheter

Nytt album fra Himmellegeme i oktober

Det Bergens-baserte bandet Himmellegeme kommer med sitt andre album 1. oktober. Debuten “Myth Of Earth”, som kom i 2017, ble kåret til årets debutalbum her i Prognytt.

[dropcap]O[/dropcap]ppfølgeren har fått tittelen “Variola Vera” og har som hovedtema innflytelsen vi mennesker har på jorda, og hvordan vi omtrent ødelegger, utarmer og utnytter alt vi kommer bort i. Ikke bare med tanke på selve planeten vi bor på, men også menneskene her på jorda, heter det i beskrivelsen av plata fra plateselskapet.

Likevel betegnes ikke albumet som noe typisk konseptalbum, men tekstene har røtter i det som har skjedd og skjer, i nåtid og i fortid og har bakgrunn i virkelige hendelser sett fra forskjellige utgangspunkt.

”Variola Vera” er spilt inn i Broen Studio i Bergen og er produsert av Anders Bjelland (Electric Eye/Hypertext) og gis ut av Karisma Records.  Coveret er designet av Samantha Muljat.

Albumet kommer ut digitalt, på CD og på gatefold-LP i begrenset opplag på 500 med turkis/svart vinyl.

Sporliste::
1. Shaping Mirrors Like Smoke
2. Heart Listening
3. Blowing Raspberries
4. Brother
5. Let the Mother Burn
6. Caligula
7. Agafia
8. Variola Vera

 

Facebook Comments

Redaksjonen

Jobber til daglig som journalist. Mangeårig progelsker. Båtgal og tar gjerne egen båt til progkonserter og festivaler (hvis mulig!). Amatørtrommis. Har en bred musikksmak, men med rock og progrock som favorittmusikk. Liker mange forskjellige band, som Gentle Giant, Genesis, Saga, The Windmill, Magic Pie og White Willow – for å nevne noen få.