3. desember 2023
IntervjuKonsertNyheter

Duoen Monument Alley går live lørdag

Last Updated on: 22nd oktober 2021, 12:47 am

Fire år etter at de delte scene på Progtober på Gamla i Oslo høsten 2017, skal Erlend Engebretsen (Fatal Fusion) og Astraea Antal (Gentle Knife) spille live. Det skjer på Grønsand Gjestegård på Hurum, på Hurum Live lørdag 23. oktober.

Monument Alley, Kunst: Malicious Ink.

[dropcap]D[/dropcap]uoen sier til Prognytt at de er glade for bookingen.
-Grønsand Gjestegård blir en fin og riktig ramme for vår første konsert, sier Engebretsen.

To ganger på rad var det visst tenkt at Monument Alley skulle ha et lite innslag på We Låve Rock-festivalen under korona-året 2020. Nå skal de spille på en konsertkveld med artister fra Hurum i regi av Morten Clason.

-Jeg er stolt over at vår første konsert blir på hjemmebane på Hurum der vi bor, skriver og øver. Og at vi skal dele kvelden med andre artister fra Hurum. Det er kult, sier Erlend Engebretsen.

Antal: I tre år og mer har mange etterspurt musikk, demo, kunst, kostymer, merch, smakebiter, release og mer. Fler har vært svært utålmodige. Og det har vi satt pris på. Nå skal vi gi publikum en magisk kveld.

Prognytt: Noen lekkasjer om settet?

Engebretsen: Vi skal spille utdrag fra trippeltalbumet – og noe annet. Blant annet tittelkuttet fra kommende studioalbum. Det er det første stykket vi skrev sammen. Så er det stykker som lever sitt eget liv. Det kommer an på publikum og stemningen i salen. Musikken vil kanskje overraske noen. Det blir vakkert, til tider skjørt, til tider mørkt. Det kan bli rimelig symfonisk, med både munterhet og alvor.

Antal: I tillegg til lyden er det visuelle viktig for oss. Det blir kostymer og effekter. Fram til nå har vi vist fram livet på musikkrommet i bildeserien #Currently på nett. Nå som vi skal spille live, stiller vi også ut symboler, kunst, effekter og ting som hører hjemme i vår folklore. Utstillingen er en del av forestillingen.

Monument Alley, Kunst: Malicious Ink.

Prognytt: Har dere med dere andre instrumenter på scenen?
Engebretsen: Astraea spiller på hybrider av kirsebær, sølv og stål. Jeg stiller med mine favorittbrett.

Prognytt: Legger dere en CD på bordet?
Antal: Et trippeltalbum symfonisk folk rock, prog og mer med over 30 bidragsytere og flere på musikk og annet fra åtte land og mer tar den tiden det tar.

Prognytt: Har dere signert med en label?
Antal: Vi har ennå ikke signert med noen. Vi er i studiotida, og våre musikervenner jobber med sine leveranser til prosjektet. Det er en flott prosess, og en spennende tid…

Monument Alley spiller altså på Grønsand gjestegård førstkommende lørdag. Billetter kan fortsatt bestilles her (navneliste i døra) og man kan slå det sammen med en middag.

Hurum Live vil etter planen være en årlig konsertbegivenhet med lokale artister, opplyser arrangør Morten L. Clason til Prognytt.

Mens Monument Alley bidrar med det progrelaterte innholdet lørdag, så er det en variert musikalsk meny som presenteres denne lørdagen.

Ragnar Haug på We Låve Rock i 2016.

Ragnar Blichfeldt Haug bør være kjent for de som har frekventert We Låve Rock-festivalen før. I 2014 og 2016 var han nemlig en av artistene som opptrådte på låven på Holm gård i Holmsbu. Låtmaterialet varierer mellom politisk satire og personlige betraktninger om liv og lære. Når folk trenger preferanser blir han beskrevet som en blanding av Odd Børretzen og Ole Paus.

Duoen Morten Fredheim & Terje Kjørlaug har spilt sammen i godt over 20 år, helt ifra Smuget-tiden med Funkaholic, og deretter noen hundre spillejobber med Hayseed. Nå finner de fram kassegitarene og spiller gromlåter fra de siste 50 årene.

Liepa er fra Litauen, men bosatt i Hurumområdet og kom ut med sine første låter i 2019. Hun lager velklingende, melankolsk popmusikk, så her blir det noe for enhver smak!

Facebook Comments

Redaksjonen

Jobber til daglig som journalist. Mangeårig progelsker. Båtgal og tar gjerne egen båt til progkonserter og festivaler (hvis mulig!). Amatørtrommis. Har en bred musikksmak, men med rock og progrock som favorittmusikk. Liker mange forskjellige band, som Gentle Giant, Genesis, Saga, The Windmill, Magic Pie og White Willow – for å nevne noen få.