5. desember 2023
Nyheter

Ny single og nytt album fra Knekklectric

Last Updated on: 29th oktober 2021, 05:18 pm

Knekklectric fikk veldig gode kritikker for fire år siden med andrealbumet “For mange melodia”. Nå er bandet snart klare med sitt tredje album og slapp sist onsdag sin første single fra albumet.

[dropcap]D[/dropcap]et er tittelsporet fra albumet “Alt blir verre” som slippes som en single. Låta er rundt seks minutter lang og man kan høre inspirasjon fra både Zappa og King Crimson.

Selve albumet kommer ut i løpet av vinteren på nyåret og inneholder sju låter. Det beskrives som et lekent og storslagent album innen prog/fusion-sjangeren. Sammenlignet med tidligere utgivelser skal Knekklectric denne gangen ha satset på større og intrikate arrangementer og dystrere og mørkere tekster – ifølge plateselskapet Apollon.

– Det føles godt å endelig kunne presentere nytt materiale. Vi er veldig stolte over det nye albumet, og håper at folk kommer til å like det. Jeg tror denne skiva er en som du enten kommer til å synes er inspirerende eller slitsom, sier bassist Erlend Alm Lerstad.

Albumet er spilt inn i Bergen og produsert av Iver Sandøy. Robert Høyem  står for coveret både på single-utgivelsen og albumet og har brukt malerier fra Ålesund-kunstneren Audun Alvestad, som har hatt utstillinger i både Norge, Danmark og Storbritannia..

Knekklectric kommer fra Ålesund og Bergen og består av Johannes Drabløs Maaseide (gitar og vokal), Edvard Brøther (gitar), Jon Bolstad (trommer), Erlend Alm Lerstad (bass) og Hogne Aarflot (keyboards).

Videoen til tittelkuttet kan du se her på Facebook

 

Facebook Comments

Redaksjonen

Jobber til daglig som journalist. Mangeårig progelsker. Båtgal og tar gjerne egen båt til progkonserter og festivaler (hvis mulig!). Amatørtrommis. Har en bred musikksmak, men med rock og progrock som favorittmusikk. Liker mange forskjellige band, som Gentle Giant, Genesis, Saga, The Windmill, Magic Pie og White Willow – for å nevne noen få.